Готов е първият уличен Sin R1

30843
Готов е първият уличен Sin R1

Моделът ще бъде представен на автоизложението във Франкфурт.

Официалното представяне на Sin Cars и тяхната спортна програма се състоя в края на миналата година. Оттогава Sin блести в европейския GT4 шампионат. Предисторията на Sin Cars и двата звяра с български гени започва преди около 5 години. „Злият“ гений е русенецът Росен Даскалов, машинен инженер, който е запленен от моторния спорт. Преди пет години той купува едно старо BMW M5, което с колегите си от сервиза подготвят за състезания и започва участия през 2010 г. След нея следват Radical, друго BMW, Porsche... За да се стигне до идеята, че сам може да изработи свой спортен автомобил. Това е идеята за Sin R1.

 

SIN R1 GT/GT4: Първият български суперавтомобил!

MADE in BG (е, не точно, но пък звучи прекрасно)! Трудно е за вярване, но дори само този факт е повод за гордост и бурни аплодисменти, ...

Тя е материализирана на пистата и R1 е сред звездите в европейския GT4 шампионат. При представянето на автомобилите аз бях особено заинтересован, кога ще видим улична версия на Sin R1, тъй като историята е казала: моторспортната програма е предназначена да постеля пътя пред появата на улична версия и развитие на продажбите. Е, ето че отговорът вече е даден. Това е първият сериен модел на R1. Производството на модела ще започне през лятото и продажбите вероятно ще стартират веднага след премиерата на модела на IAA 2015. Българският супер автомобил идва с много промени, които са съсредоточени най-вече върху интериора. Моделът е снабден с ABS и тракшън контрол, които са абсолютно задължителни за пътя. Интериорът е най-сериозно променен и сега е с нови арматурно табло, волан, централна конзола, климатик и вградена инфотейнмънт система с таблет. В стандартното оборудване влизат Recaro спортни седалки, електронно контролиран заден спойлер и нова ауспухова система.

 

Задвижването продължава да идва от GM под формата на 6,2-литров V8, генериращ 525 к.с., които позволяват на модела да ускорява до 100 км8Ч за 2,5 секунди!

 

Търсят се пилоти за БГ-отбора в шампионата GT4

Днес, по време на пресконференция на „Васил Левски“, Росен Даскалов и Владо Илиев разкриха плановете за участие на изцяло б...

Sin Cars в момента е разположил своя уличен R1 на Френската Ривиера, след което моделът ще мине и през други горещи локации на Стария континент, за да бъде показан на потенциални клиенти, а през септември официално ще дебютира във Франкфурт. Дано Росен Даскалов помисли и реши да покаже своето творение и на Софийския авто салон през октомври, защото, съгурен съм, R1 ще се превърне в една от атракциите на изложението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com