Honda показа Civic WTCC за 2014-а

62013
Honda показа Civic WTCC за 2014-а

Honda представи новия Civic WTCC, с който догодина ще се противопостави на Citroen, Chevrolet и Lada в Световния шампионат за туристически автомобили.

Новият Civic изглежда много по-драматично от автомобила, който се състезаваше в тазгодишния шампионат. Аеродинамичните промени са очевидни, двигателят е по-мощен, като това е резултат от новите правила за 2014 г., с помощта на които автомобилите ще са по-бързи с 3 до 5 секунди на обиколка.

Citroen с Льоб влизат в WTCC през 2014 г.

Citroen се е доказал като един от безапецалионните лидери в автомобилния спорт. Компанията има 5 световни купи в Rallye-Raid и 8 светов...

Габриеле Таркини, шампион за 2009, отново ще води атаката на заводските коли на Honda, управлявани от екипа JAS Motorsport. Негов партньор ще е Тиаго Монтейро. Ще има още два Civic-а на решетката, които ще се управляват от частните пилоти Роберт Мишелиц, който спечели за Honda на „Сузука“, и Мехди Бенани, заменил своето BMW с Honda през октомври.

Първият тест на новия автомобил е плануван за януари.

Honda ще влезе в новия сезон като шампион при производителите след 4 победи и 20 подиума през 2013-а.

Citroen представи своя C-Elysee през юли и вече проведе няколко теста с нея, като тук най-интересна е появата на Себастиан льоб зад волана на единия автомобил догодина. RML потвърди вчера, че ще конструира няколко Chevrolet Cruze, спецификация 2014.

Honda Civic Type R се подготвя на „Нордшлайфе“

След кратко затишие европейският hot hatch сегмент отново разцъфтява. Основните играчи имат нови попълнения, а скоро към тях ще се прис...

 

Преди дни стана ясно, че Honda ще влезе и в BTCC (Британски шампион за туристически автомобили) с ... комби.

Honda Civic Tourer ще се задвижва от 2,0-литров турбо двигател, дело на Нийл Браун. Очаква се, че двигателят ще е с около 300 к.с.

Това ще е единственото комби в BTCC 2014, но не и първото, участвало в шампионата. През 1994 г. Tom Walkinshaw Racing използва два Volvo 850.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com