Интериорът на Mercedes-AMG GT е убийствен

61970
Интериорът на Mercedes-AMG GT е убийствен

След като „случайно“ Auto, Motor und Sport качи няколко снимки от интериора на Mercedes-AMG GT (C190) на сайта си, компанията бе принудена официално да покаже два фотоса на задаващия се нов супер спортен модел. И трябва да кажа, че той (интериорът му поне на този етап) изглежда убийствено.

Автомобилът е вторият изцяло разработен от AMG след SLS, но по-интересното е, че това ще е първият автомобил в историята на „Трилъчата звезда“, в името на който ще отсъства единият от създателите на компанията (Benz) – Mercedes-AMG GT.

Mercedes-Benz GT AMG се цели в Porsche 911

Новото купе е на финалната тестова права и се очаква да дебютира на изложението в Париж тази есен. Рендърът, който виждате, е на Autoc...

 

Иначе интериорът е излишно да бъде описван. Всеки сам може да съди за него. Ще кажа само, че двете редици от по четири големи бутона върху централния тунел са препратка към подредбата и броя цилиндри, които ще задвижват навия спортен автомобил.

Mercedes-AMG GT ще се задвижва от напълно новия 4,0 V8 двигател, помпан от два twin-scroll турбокомпресора. Разработен на база два 4-цилиндрови турбо M133 от 45 AMG, „слепени“ и обозначен с вътрешнофирменото M178, новият двигател е с турбокомпресори позиционирани в редовете на цилиндрите, подход, предприет преди това от двигателите Audi 4.0 TFSI и BMW S63. Това инженерно решение минимизира турбо дупката и увеличава реакцията до ниво, подобно на атмосферните двигатели. Очакваната мощност на този двигател е около 520 к.с., а въртящият момент ще е около 700 Нм. Тези параметри трябва да дадат на AMG GT ускорение до 100 км/ч за под 4 секунди.

Очакваме официалният дебют пред публика на AMG GT да се състои тази есен на салона в Париж.

Mercedes-Benz подготвя конкурент на BMW X6

Концепцията, която виждата, в момента е наречена просто Concept Coupe SUV. Ще я видим на 20 април в Пекин, когато ще бъдат разпростране...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com