Италия също почна проверки заради дизелгейт "VW"

6269
Италия също почна проверки заради дизелгейт "VW"

Италианските власти ще тестват нивото на вредните емисии, изхвърляни от хиляда автомобили от различни марки, продавани в страната, обяви транспортният министър Грациано Делрио. Това стана след като германският му колега Александер Добринд заяви, че манипулирането на данните за вредните емисии от дизеловите двигатели на Volkswagen е правено и на европейския пазар, а не само в САЩ, откъдето тръгна скандалът.

Според американските власти 482 000 коли марка Volkswagen и Audi, произведени между 2009 и 2015 г. и продадени в САЩ, са били снабдени със софтуер, който може да различи автоматично тестове за измерване на системите на автомобилите против замърсяване на въздуха и да ги включи на пълна мощност. През останалото време колите нарушават нормите за опазване на околната среда. От германския автомобилен концерн признаха, че са манипулирали данните за изхвърляните вредни газове на дизеловите автомобили и в Европа.

ПРЕДИСТОРИЯТА: Инженерът, „потопил“ Volkswagen

Казва се Даниел Кардер. Той и екипът му стоят в основата на разкритията, шокиралия автомобилния свят и сринали имиджа на Volkswagen, гр...

Заради огромния скандал рейтинговата агенция "Мудис" понижи перспективата за рейтинга на Volkswagen AG (VW) на ниво "A2 / P-1", от стабилна на отрицателна перспектива.

Във връзка със скандала председателят на Управителния съвет на Volkswagen Мартин Винтеркорн подаде оставка, но ще вземе 28 млн. евро обезщетение за оттеглянето си. Изпълнителният директор на Porsche Матиас Мюлер ще оглави автомобилния производител. Официално 62-годишният Мюлер ще встъпи в длъжност като глава на автомобилния гигант в петък, 25 септември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com