Jaguar обнови компактния си кросоувър

1747
Jaguar обнови компактния си кросоувър
Снимка: Jaguar

Компактният кросоувър Jaguar E-Pace претърпя първото си сериозно обновяване след появата си на пазара. Промените са засегнали както външния вид на автомобила, така и техническото му оборудване.

Дизайнерските решения при E-Pace са в стила на по-големия кросоувър Jaguar F-Pace, който също беше модернизиран. Моделът получил преработена решетка на радиатора, различна броня и нови светоиодни фарове с дневни светлини Double J. При доплащане те могат да бъдат технология Pixel LED. Отзад също се е появила нова броня с мрежести елементи, в които да вградени тръбите на изпускателната система. Нови са и светлините.

Jaguar обнови най-успешния си модел

Първият кросоувър на Jaguar F-Pace излезе преди 4,5 години и вече е във втората половина на жизнения си цикъл. Въпреки успешното си пре...

Кардиналните промени са засегнали интериора на Jaguar E-Pace, моделна година 2021. В оборудването на модела са включени нов волан и мултимедийна система Pivi Pro 7 със 11,4-инчов сензорен екрани възможност за обновяване от разстояние. Предлага се и безкабелно зарядно за смартфон с мощност 15 Вт и система за йонизации на въздуха.

Цифровият приборена панел, как и досега, ще предлага като в опция за модела. Производителят предлага абсолютно нови материали за интериора, които са по-качествени и по-приятни за докосване. Благодарение на тях, салонът е още по-премиум.

За подобряване на усещането в автомобила, инженерите на компанията са поставили по-твърдо предно окачване и нови опори на двигателя. Това също така намалява нивата на шум и вибрации в салона.

При задвижващите агрегати нова е хибридната версия, която се зарежда от електропреносната мрежа. Тя комбинира 1,5-литров двигател с мощност 200 к.с. и електромотор със 109 к.с, задвижващ задните колела. Комбинираната мощност е 309 к.с., като пробегът само на ток е 55 км, благодарение на батерията с капацитет 15 кВт/ч.

Новият Jaguar E-Pace - британски лукс за всеки и навсякъде

Да намериш универсалната кола за всеки ден е мисията невъзможна. Ние българите искаме хем да е здрава, хем да е икономична, хем ако мож...

Бензиновият двигател се предлага и във вариант с мека хибридна система (както и всички останали бензинови и дизелови агрегати), като предлага мощност от 160 конски сили, предавани към предните колела чрез 8-степенна автоматична скоростна кутия. Останалите бензинови предложения са за 2,0-литров мотор с 200, 249 или 300 к.с. и 9-степенен автоматик, свързан със система за задвижване начетирите колела.

Дизеловият вариант е със 163 к.с. и 6-степенна механична скоростна кутия, предаваща мощността към предните колела или във вариант 4х4 и автоматик. По-мощната версия на мотора е с максимална мощност от 204 к.с. и 9-степенна автоматична скоростна кутия.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstreck - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Alfa Romeo представи първия си електромобил

BYD печели почти седем пъти по-малко от Tesla от продадена кола

Става по-топло – може ли обикновена вода да замени течността за чистачки?

Opel възражда Frontera в нова опаковка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com