Как да подобрим видимостта пред автомобила

2102
Как да подобрим видимостта пред автомобила
Снимка: CAR

Повечето произшествия с автомобил се случват поради факта, че водачът не е забелязал препятствие - това може да бъде или внезапно появил се пешеходец на пътя, или кола. Често шофьорът не забелязва препятствие на пътя поради лоша видимост, а за решаването на този проблем са нужни редица прости действия, които не изискват посещение в сервиз.

Добре известно е, че фаровете играят много важна роля, но повечето собственици на автомобили не се замислят, че тя може да бъде подобрена. Обикновено шофьорите смятат, че след като са включила фаровете, колата е в добро състояние, което означава, че може да се пътува спокойно. Това мнение обаче е правилно, само ако ако пътят е сух.

5 опции в колата, за които не е необходимо да плащате допълнително

Дори не толкова скъпите автомобили днес може да са добре оборудвани, тъй както преди 5-7 години бяха оборудвани само моделите от премиу...

Нерядко се случва, лошата яркост на фаровете да се дължи не на тяхното замърсяване, а на неправилната настройка на светлинния поток. Повечето съвременни автомобили предлагат възможност за повдигане на нивото на фаровете, като те могат да се въртят и да бъдат поставени в по-удобна позиция.

Освен това лошото осветяване на пътя може да възникне и поради помътняване на самите лещи. Тук също има изход - достатъчно е да почистите контактите, които преминават от батерията към фаровете. Добре известно е, че колкото по-високо е съпротивлението, толкова по-ярка е светлината.

Друга причина за лошото осветление е прегарянето на крушката, както и, че при нейната подмяна не се сменя изправната в срещуположния фар. Това е погрешно действие - трябва да го смените и двете. Защото, дори другата да не е изгоряла, тя няма да свети като нова. Освен това, не се препоръчва при смяна на крушката да купувате по-мощна от оригиналната, въпреки обещанията, че тя ще свети по-силно.

Някои производители обещават с 30% по-добра осветеност, но тези крушки ще се повредят по-бързо. Причината е, че натоварването при използването им е многократно по-голямо, което често води до изгаряне на окабеляването.

Каква е минималната дистанция между автомобили по закон?

В градски условия Общоприето е, че безопасното разстояние между автомобилите в метри е равно на половината от скоростта. Например, ког...

Също така, всеки шофьор трябва да се помни, че включването на фаровете е необходимо не само за да си осигурите добра видимост, но и за да може колата ви да се вижда от голямо разстояние. Когато шофирате по пътя, трябва да помните, че водачът е този, който е отговорен за своя живот и живота на своите пътници. А добрата видимост в колата ще ви позволи да забележите препятствията своевременно и да намалите риска от злополука.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com