Какъв щеше да бъде Saab 9-3?

16763
Какъв щеше да бъде Saab 9-3?
Моделът щеше да се произвежда, ако марката не беше фалирала.

По време на миналогодишното изложение в Женева Saab планираха да покажат новия си 9-3, но съдбата нареди нещата така, че компанията бе принудена да обяви банкрут, преди моделът да дебютира. Въпреки спрените планове в интернет се появиха изображения, които показват как е щял да изглежда шведът.

Създаден под зоркото око на Джейсън Кастриота – който преди е работил по модели като Maserati GranTurismo, Bertone Mantide и прототипа Saab PhoeniX – 9-3 е имал атрактивен дизайн, заимствайки някои елементи от 9-4Х и 9-5. Хечбекът в частност има леко ретро излъчване, като задницата изглежда повлияна от класическия Saab 900.



Както показват снимките, 9-3 е щял да има атрактивен профил с плавна извивка на покрива, както и мускулести задни калници. Освен това виждаме предна престилка, вдъхновена от PhoeniX, тъмни А-колони и стилен заден спойлер. Плановете са били за избор от 1.6- и 2-литрови двигатели на BMW.

Шведският семеен автомобил е щял да бъде първият модел от ерата на Saab след GM. В търсене на едно обещаващо начало Saab наемат именно Кастриота. Именно тогава обаче нещата за марката се влошават...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com