KIA оставя дълбока следа в европейската икономика

5212
KIA оставя дълбока следа в европейската икономика

Нов доклад публикуван от London Economics, водеща независима консултантска агенция по икономика, разкрива нарасналия принос на Kia Motors Europe за европейската икономика, като само за данъци марката е изплатила на континента 865 млн. евро.

Едно от основните заключения от новия доклад, „Икономическите и социални ползи, произтичащи от присъствието на KИА в Европа“, е, че над 153 000 души дължат работата си на бизнес операции на КИА, извършвани пряко или косвено чрез верига за доставки, продажби и дистрибуция.

Auto Bild отличи KIA като отличник в областта на надеждността

Пълен погром за немските марки. BMW е едва на седмо място (с еднакъв коефициент с Dacia), Mercedes e десети, Audi на позиция №14, VW &n...

С включени мита, продажби и корпоративни данъци, докладът подчертава приноса на KIA от 934 000 000 евро платени в данъци към правителствата в цяла Европа през 2014 г., с което допълнително се подпомагат икономиките в региона. Сумата е нараснала с почти 8% в сравнение с 2013 г., когато бизнесът на КIA изплаща 865 000 000 евро данъци на европейски правителства.

В продължение на няколко години КIA увеличава капацитета на базата си в Жилина, Словакия, която през 2006 г. стартира дейността си, а през 2015 марката произвежда двумилионния си автомобил. Именно тази фабрика, управлявана от КIA Motors Slovakia, е една от малкото в света с капацитет на производство до 8 модела на една производствена линия.

 

Поради увеличеното производство в завода (ръст от 3,5 % за периода 2013-2014 ), докладът на London Economics подчертава, че сумата от доставките, осъществени за европейската база на КIA, възлиза на обща стойност от 4,3 милиарда евро през 2014 г., 3 милиарда от които (71%) са от eвропейски контрагенти. През 2014 г. 56% от всички автомобили КIA продавани в Европа са с производство в Словакия.

KIA дава заявка за лидерство в ЕКО-сегмента

За тази цел компанията ще инвестира над $10 млрд. и в следващите 5 години трябва да лансира 11 нови модела КIA Motors обяви своите нам...

 

В доклада се акцентира върху цялостната дейност на компанията в Европа - от научноизследователска и развойна (R&D), през производство, доставки, продажби и крайно дистрибутиране на автомобили на територията на континента. Самата мрежа за продажби и дистрибуция прибавя 1,3 милиарда към Европейския БВП, при обща БДС на КIA, с включени външни доставчици и независими търговци на дребно на марката, от 2,5 милиарда евро.

Целият доклад, посветен на ползите от присъствието на Кia в Европа, може да бъде разгледан на www.londonecon.co.uk.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com