KIA произведе 1-милионния cee’d

8874
KIA произведе 1-милионния cee’d

Вчера, 26 май, в Европа се „роди“ KIA cee’d №1 000 000, първият модел на марката, конструиран и произведен в Европа. Специално разработен за потребителите на Стария континент, сийд изигра съществена роля в устойчивото развитие на бранда през последните 9 години.

Едномилионният модел е сee’d GT с 5 врати в цвят „Бяла перла“. Автомобилът и неговият 1.6-литров T-GDI (турбо бензинов двигател с директно впръскване) с мощност от 204 к.с. са произведени в Словакия за клиент на марката в Холандия.

KIA Sorento 2,2D: Различен акцент (тест-драйв)

Новият 7-местен SUV на KIA излиза на пътя с много агресивна визия отпред, но това е само детайл от общата картина. Най-важното е, че фл...

Ексклузивно произведен за европейските потребители в супер модерния завод на марката в Жилина, Словакия, cee’d заема 21% от общите продажби на КIA в Европа. Над 75 960 броя от модела са реализирани през 2014 г., което подрежда cee’d на второ място в класацията на най-търсените КIA модели, след бестселъра - компактния SUV Sportage.

По-късно тази година КIA ще осъществи премиерата на моделната линия GT, която комбинира стила и спортното излъчване на cee’d GT и pro_cee’d GT с функционалността и практичността на 5-вратата версия. Линията GT ще се предлага за трите представителя на семейство сийд.

В допълнение, новата GT линия ще демонстрира изцяло нов 1.0-литров T-GDI (турбо бензинов двигател с директно впръскване) и нова 7-степенна трансмисия с двоен съединител. Двигателят и трансмисията са проектирани с цел подобряване консумацията на гориво и минимизиране нивото на вредните емисии, едновременно предоставяйки спортно управление и динамична смяна на предавките.

От първото поколение на модела са реализирани 646 305 автомобила между 2006 г. – 2012 г. Втора генерация КIA cee’d зарадва своите 353 695 собственика в Европа с високо качество, стилен интериор, модерен екстериорен дизайн и разнообразие от икономични двигатели. Както всеки автомобил КИА произведен в Европа, сийд се предлага с безпрецедентна 7 г. гаранция или 150 000 км.

KIA с две награди за дизайн Red Dot

Дизайнерският екип на КIA Motors триумфира за пореден път на годишния конкурс Red Dot, по време на който новите попълнения, електрическ...

През изминалата година КИА произведе над 323 000 автомобила и 493 000 двигателя в Словакия, с което компанията регистрира рекорд за период от 12 месеца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com