KIA с две награди за дизайн Red Dot

6815
KIA с две награди за дизайн Red Dot

Дизайнерският екип на КIA Motors триумфира за пореден път на годишния конкурс Red Dot, по време на който новите попълнения, електрическият КIA Soul и КIA Sorento бяха отличени с престижната награда за дизайн.

Red Dot е един от най-известните и почитани конкурси за производствен дизайн по света, който тази година чества своя 60-годишен юбилей. Журито, което се състои от популярни международни експерти в областта на дизайна, отличи КIA Soul EV и КIA Sorento с титлите ‘Winner’ и ‘Honourable Mention’.

Отличиха KIA Soul с наградата за дизайн red dot

Изцяло новият КIA Soul получи престижната награда за дизайн red dot, следвайки стъпките на стилния си предшественик. Второ поколение Со...

След първата международно призната награда Red Dot от 2009 г., моделната гама на КИА печели призове всяка поредна година. Наред с редица други награди за дизайн, до момента общо 13 автомобила с марка КIA са отличени от Red Dot.

Това не са първите награди за наскоро лансираните Soul EV и ново поколение Sorento. През 2014 г. и 2015 г. моделите станаха горди притежатели на iF Design.

Една от най-известните и почитани награди за производствен дизайн по света - red dot се организира от Design Centre of North Rhine-Westphalia и датира от 1955 г. Тази година са постъпили 4925 заявки от 1994 компании и 56 страни. Международното жури внимателно изследва и тества продуктите, като ги оценяват според критериите иновативност, функционалност, ергономия, надеждност, екологична съвместимост и високо качество. Наградата red dot получават само моделите с приложени най-високи стандарти за дизайн. Тази година отличията ще бъдат връчени на 29 юни в Aolto Theater в гр. Есен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com