KIA Sportage и Optima с две награди за дизайн

4112
KIA Sportage и Optima с две награди за дизайн

Компактният SUV Sportage и Оptima седан – последните модели на компанията – получиха престижните Red Dot награди. Независимото жури от популярни международни експерти в областта на дизайна, отличи КIA Optima с титлата Best of the Best, най-високата оценка на конкурса, която се предоставя само на най-иновативните модели в категорията.

Предшествениците и на двата модела са горди собственици на престижната Red Dot награда, връчени им през 2011 г. След първото международно признато отличие Red Dot от 2009 г. за КIA Soul, моделната гама на КIA печели призове всяка поредна година. Заедно с редица други награди за дизайн, до момента общо 15 автомобила с марка КIA са отличени от Red Dot. От началото на 2016 г. всеки модел КIA е притежател на наградата Red Dot.

KIA с две награди за дизайн Red Dot

Дизайнерският екип на КIA Motors триумфира за пореден път на годишния конкурс Red Dot, по време на който новите попълнения, електрическ...

Новата КIA Optima е разработена от международния дизайнерски екип на КИА в Намянг (Корея), Ървин (Калифорния, Америка) и Франкфурт (Германия), под ръководството на Питър Шрайер, който е и главен дизайнер на предишното поколение Оptima.

Новият Sportage се отличава с дързък, прогресивен дизайн, с усещане за мощност и динамика от всеки екстериорен детайл. Дизайнът на новия Sportage е разработен в европейския дизайнерски център на марката във Франкфурт, Германия, със съдействието на дизайнерските студия на марката в Намянг, Корея и Ървин, Калифорния. Лицето на изцяло новия Sportage представлява най-голямата промяна в дизайна на модела – вместо досегашната интеграция на фаровете в радиаторната решетка, те са извити около агресивно стилизирания преден капак и издутите арки на калниците.

Red Dot се организира от Design Centre of North Rhine-Westphalia и датира от 1955 г. Наградите Red Dot за разделени в 3 дисциплини: Product Design, Communication Design и Design Concept. Тази година са постъпили 5214 заявки от 57 страни, a съставът на журито включва 41 експерта от целия свят – дизайнери на свободна практика, професори в областта на дизайна и журналисти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com