Концептът VW Cross Coupe GTE дебютира в Детройт

37506
Снимки:

Серийният модел ще влезе в производство към края на 2016 г.

Днес стартира първият прес ден по време на Северноамериканското автомобилно изложение (NAIAS). Една от звездите безсъмнение ще е този концептуален Cross Coupe GTE, чиято задача е да покаже задаващия се кросоувър, предназначен за Северна Америка.

 

Поглед в бъдещето чрез VW Golf R Touch concept

Концепцията, която концернът представи на изложението CES в Лас Вегас, показва в каква посока ще се развива дизайнът на интериора на мо...

Cross Coupe GTE предлага агресивна предна секция с алуминиева радиаторна решетка и LED фарове. Концептът е с издути калници, матово черни акценти и остри линии. Линията на покрива се спуска към задницата, за да се доближи до първообраза Х6, както и GLE, който също дебютира в Детройт. Отзад виждаме монтиран върху вратата на багажника спойлер, както и гигантски 22-инчови алуминиеви джанти.

 

Петместният интериор е силно изчистен, елитарен, като аналоговите контролни уреди са отстъпили място на дигиталните. Няма нито един старомоден бутон или контролер. Инфотейнмънт системата е с 10,1-инчов екран.

 

VW Golf R Variant е с 300 „коня“

Volkswagen показа Golf R Variant, изпреварвайки официалния му дебют на салона в Лос Анджелис. Това на практика е комби версия на флагма...

Задвижването се осигурява от plug-in хибриден задвижващ тракт, комбиниращ 3,6 V6 двигател, два електромотора и 14,1 kWh литиево-йонна батерия. Тази конфигурация генерира обща мощност от 355 к.с. и 379 Нм. По отношение на динамиката, концепцията, която е със задвижване на четирите колела, се ускорява до 96 км/ч за 6 секунди, като може да измине до 32 км само на електрическа енергия.

Важно е да се отбележи, че Volkswagen потвърди, че серийният модел ще е със 7 места и ще се произвежда от края на 2016 г. в завода им в Чатануга, Тенеси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com