Лазерните „очи“ на BMW стават още по-добри

85636
Лазерните „очи“ на BMW стават още по-добри

След като първите автомобили с тази технология вече са доставени на клиенти, на изложението CES в Лас Вегас BMW представя функции за лазерните светлини на бъдещето. Лазерните светлини впечатляват с изключителен обсег от до 600 метра и вече комбинират тези стойности с незаслепяващия асистент за дългите светлини BMW Selective Beam. BMW за пръв път демонстрира как лазерните светлини могат всеобхватно да бъдат свързани с асистиращите системи и сензорите на автомобила, което осигурява интелигентни осветителни функции за още по-висока сигурност и комфорт. В комбинация с навигационна система завоите се осветяват предвиждащо, а с насочения Dynamic Light Spot с лазерна технология пешеходците и животните се разпознават своевременно през нощта на разстояние до 100 метра.

 

BMW революционизира с лазерните си фарове за i8

Лазерните светлини на BMW ще отбележат своята световна премиера през есента на 2014 година. Високоефективните светлинни източници за пр...

BMW M4 Concept Iconic Lights с цвят Cool White metallic са нова интерпретация на типичните за BMW двойни кръгли фарове. По време на движение вътре в иконите се виждат фините сини ленти на лазерната технология. Задните светлини на BMW M4 Concept Iconic Lights са изработени от органични светодиоди, т. нар. OLED, които генерират светлина от изключително тънки полупроводникови слоеве от органични материали. За пръв път мигачите и габаритните светлини също са с такава технология.

 

В лазерните фарове кохерентните и монохроматични сини лазерни лъчи се преобразуват в безопасна бяла светлина. Специалната оптика насочва лъчите от мощните диоди към фосфорната пластина на лазерния източник на светлина. Въпреки по-ниското с 30% потребление на енергия благодарение на групирането на паралелните лъчи се постига 10 пъти по-висока интензивност на светлината в сравнение с тази от халогенните, ксеноновите или LED източниците на светлина. С обсега си от до 600 метра лазерните светлини на BMW осветяват пътя на два пъти по-голямо разстояние пред автомобила и по този начин повишават сигурността при движение през нощта. Работещият с камера и управляван от сервомотори BMW Selective Beam надеждно изключва заслепяването на движещите се в насрещната и същата посока автомобили и осигурява постоянната работа на лазерните дълги светлини.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com