Легендата Lancia Delta Integrale се завърна

34381
Легендата Lancia Delta Integrale се завърна
Снимка: Automobili Amos

Италианският автомобилен състезател Еуженио Амос е известен с прякора си Гения и е запален фен на класическата спортна кола от 80-те години на миналия век Lancia Delta Integrale. В продължение на цяло десетилетие той метчаеда направи своя версия на легендарана машина и най-после успя да го стори. За целта в началото на годината Еуженио създаде фирмата Automobili Amos, а сега на изложението  Grand Basel в Швейцария показа първата възродена Delta, която вече се казва Futurista.

Това всъщност е оригиналният автомобил, който е напълно преработен с помощта на най-нови технологии. Futurista не е направен от нулата, а на базата на стара Delta Integrale, от която са премахнати почти всички елементи и са заменени с нови. Например, броните са от въглеродни нишки,  носещите детайли от каросерията вече са алуминиеви вместо стоманени. Светлините приличат на оригиналните, но също са нови.

Задните врати са премахнати, но дължината на предните не е променена, така че Futurista представлява хечбек с 3 врати и класически дизайн. Напълно нов е салонът, където има кафява кожа и седалки Recaro. Приборният панел е запазен, но на волана вече са поставени бутони и превключватели.

Променено е и задвижването на колата. Двигателят при стандартните Lancia Delta Integrale от миналия век е 2,0-литров с турбо, като развива 215 к.с. Компанията на Амос е преработила мотора, като му е поставила нова система за охлаждане, както и нови всмукателна и изпускателна системи. В крайна сметка мощността достига 333 к.с.

В окачването са поставени редица алуминиеви детайли, има и по-големи спирачни механизми. Трансмисията с 3 диференциала и задвижване на четирите колела е усилено, но като цяло Futurista е по-лека с 90 кг. от оригиналната Delta и нежи 1250 кг. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4 секунди, като автомобилът няма никакви електронни системи за безопасност.

Първоначално Еуженио е предвиждал да сглоби 20 такива коли, като всяка ще струва около 300 000 евро. Направата на всяка машина ще отнема поне 4 месеца. Първата кола вече е продадена на бизнесмена от Калифорния Роб Дикинсън,. Той е собственик на фирмата Singer Vehicle Design, която прави същото нещо, но със стари автомобили Porsche 911.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com