Lexus GS F идва с воя на 467 к.с.

33927
Lexus GS F идва с воя на 467 к.с.

Миналата година спортният седан Lexus IS F слезе от конвейра, оставяйки портфолиото без представител. Но не тъгувайте, защото, докато се появи следващото поколение (евентуално), в гамата влиза GS F.

След като моделът бе засечен по време на тестове на „Нюрбургринг“ и по американските пътища, Lexus вдигна пълната завеса преди дебюта на модела следващата седмица, когато започва Северноамериканското автомобилно изложение в Детрайт (NAIAS).

Днес стартираха продажбите на Lexus NX 300h у нас

Днес NX 300h, изцяло новият хибриден SUV модел на Lexus официално стартира продажбите си в България. С NX 300h, Lexus навлиза в изцяло ...

 

Макар че е изграден върху платформата на настоящия GS, F версията е със съществени подобрения, включително спортно окачване, пренастроена кормилна система и същия диференциал с ограничено приплъзване, който се монтира в RC F, и всичко това е стандартно.

 

Под предния капак е монтиран 5,0-литров V8, също взет от RC F. Той е „вързан“ за 8-степенна автоматична трансмисия. Мощността му остана непроменена, което означава 467 к.с. при 7100 об/мин и 527 Нм между 4800 и 5600 об/мин.

С 460 „коня“ Lexus RC F застава срещу BMW M4

Първата публична поява на купето Lexus RC F ще се състои на изложението в Детройт, което започва в началото на следващата седмица. Осве...

Предварителните данни сочат, че GS F тежи приблизително колкото RC F, или 1830 кг спрямо 1795 кг. Това означава, че GS F ще се ускорява до 100 км/ч за около 5 секунди, достигайки максимални 260 км/ч.

 

Промените по интериора са минимални спрямо стандартния модел, като единственото забележимо от снимка са двете спортни седалки, вдъхновени от RC F. Карбоновите облицовки са нещо нормално и задължително за подобен род автомобил.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com