Лимузината на Барак Обама харчи 64 л/100 км

95769
Лимузината на Барак Обама харчи 64 л/100 км

Повече от три години след като Барак Обама седна в наземното се превозно средство, в нета се появиха малко повече подробности за „Звяра“, както стана известен Cadillac-ът.

Може ли не е точно тази лимузина да се нарича Cadillac, тъй като тя няма много общи неща с марката. Дори емблемите й отпред и отзад са по-големи от нормалното. Произведени са 12 такива екземпляра от едно от R&D поделенията на GM в Детройт, всеки от които струва по $1,5 млн. Агент от Secret Service описва возилото като „камион, който изглежда като лимузина. Управлява се като комион.“

Cadillac изненада с уникалното купе Elmiraj

Определението за този автомобил, дадено ни от Cadillac, е gran coupe. Карах едно такова на BMW и ясно си спомням, че то е с четири врат...

Тези от вас, които са минали през родната казарма със сигурност са виждали старите „джугани“, които харчеха 100 л/100 км. Лимузината на Обаме не им отстъпва много, тъй като сега става ясно, че „Звяра“ харчи 64 л/100 км. Причината е многото броня и защита на лимузината, чиято маса е 6800 кг. Бронята е толкова много по вратите, че е почти невъзможно те да се отворят отвътре.

Резервоарът на автомобила също е брониран, обвит в специална пяна, предпазващ го от спукване при атака. На борда има противопожарна система, специални заключващи механизми, монтирана в решетката камера за нощно виждане. Освен многото броня, купето на лимузината е запечатано срещу евентуална химическа атака. Първият човек в САЩ държи връзка с външния свят с криптиран сателитен телефон и специална интерактивна видео система. Бронята на вратата е дебела 20 см, докато стъклата са дебели почти 13 см.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com