Marussia ще разработи автопарк за руската власт

33939
Marussia ще разработи автопарк за руската власт
Новината съобщава „Известия“ и според изданието проектът ще е на стойност 18,4 млрд. рубли или 460 млн. евро.

С реализацията на проекта по създаването на автомобилен парк за руския елит ще се заеме Marussia Motors. Решението е било взето през януари от Владимир Путин и министъра на търговията и промишлеността Денис Мантуров

В рамките на програмата „Кортеж“ ще бъде създадена лимузина (трите илюстрации са дело на Владимир Филатов, но не са печелившия проект, който ще стане ясен на 1 май), седан, всъдеход, миниван и купе, които ще бъдат изградени на една модулна платформа. Проектът ще бъде реализиран съвместно с водещи автомобилни марки, които ще помогнат на Marussia да разработи гама двигатели с мощност между 250 и 450 к.с., автоматична пълноприводна трансмисия и електронните блокове за управление. Имената им все още не се съобщават.

 

Ричард Брансън става стюардеса за един ден

През 2010 г. двама супер богаташи, Ричард Брансън и Тони Фернандес, се хванаха на бас. И двамата имат авиокомпании, и двамата са собств...

Предполагаемото финансиране на проекта, който трябва да завърши през 2018 година, е на стойност 18,4 млрд. рубли или 460 млн. евро, от които 12,4 млрд. ще са от държавния бюджет. Планирано е производството на само 2500 седана, 3500 всъдехода и 1500 минивана.

Дизайнът на бъдещите автомобили ще стане известен на 1 май, когато ще бъде избран победителят в конкурса, обявен от НАМИ, Marussia и CarDesign.ru. До момента в конкурса участват 120 проекта на 40 студента и професионални дизайнери, както и на 80 любители.

Други основни претенденти за създаване на елитния автопарк са GAZ, чийто план е създаването на лимузина на базата на Mercedes-Benz S 600 Pullman Guard, седан Волга на платформата на Bentley Mulsane, четири всъдехода GAZ на базата на Volkswagen Amarok. Има предложения за възраждане на марката „Руссо-Балт“, както и създаване на нов бранд с името „Орел“, в логото на който да се използва герба на Руската федерация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com