Mercedes-Benz GLC заменя настоящия GLK

38417
Снимки:

Той е по-голям, но по-лек, ще има AMG версия и пред публика ще дебютира за салона във Франкфурт. Да се надяваме, че ще успее да пристигне и за родното автоизложение в София, което ще се проведе през октомври.

Наследникът на GLK идва със съществено по-големи размери, като междуосието на новия GLC е с цели 118 мм по-дълго. Широчината е нараснала с 50 мм, задната следа също е по-голяма. Така е отворено по-голямо пространство за пътниците на задните места, като багажникът също е увеличен до 580 литра, а при сгъване на задните облегалки този параметър отива на 1600 литра. На фона на това нарастване инженерите са успели да постигнат понижаване на масата на модела с 80 кг, което е било възможно чрез използване на алуминий, високоякостна и ултрависокоякостна стомана.

 

Mercedes-Benz обнови легендарния Gelandewagen

Вероятно най-важното подобрение се пада на версията G500, която вече ще се задвижва от новия 4,0-литров битурбо V8 двигател на компания...

Дизайнът, естествено, е сериозно променен. Сега екстериорът е с по-заоблени форми, изпълнени в стила на най-новия дизайн на германската марка. Интериорът до голяма степен следва оформлението от последното поколение C-Class, но може да се определи като изключително изчистен, модерен и луксозен, като единствено централният дисплей пордължава да стои някак ненамясто, залепен сякаш в последната минута, след като някой се е сетил, че са забравили да му намерят място.

 

Дизеловите модификации са GLC 220 d 4MATIC (170 к.с. и 400 Нм) и GLC 250 d 4MATIC (204 к.с. и 500 Нм), докато бензиновият модел засега е един - GLC 250 4MATIC с 211 к.с. и 350 Нм.

Има и хибриден модел, обозначен като GLC 350 e 4MATIC plug-in hybrid. Той комбинира бензинов мотор с 211 к.с. и електродвигател, развиващ 116 к.с. Благодарение на тези параметри моделът се ускорява до 100 км/ч за 5,9 секунди, достигайки до максималните 235 км/час. Само на електричество може да измине около 35 км.

Mercedes-Benz подготвя конкурент на ТТ

Спортно 2-врато купе е едно от компактните предложения, които може да очакваме да бъдат качени на второто поколение на платформата MFA....

Компанията потвърди, че на по-късен етап ще се появят GLC 450 AMG Sport и GLC 63 AMG.

 

Бензиновите и дизеловите модификации разчитат на задвижване на четирите колела 4MATIC и новата автоматична трансмисия 9G-TRONIC, докато хибридният модел използва старата 7G-TRONIC PLUS.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com