Mercedes-Benz Unimog отново е №1 сред всъдеходите

25519
Mercedes-Benz Unimog отново е №1 сред всъдеходите
Снимка: Mercedes-Benz

Когато става дума за специални превозни средства с висока проходимост, един модел рязко се отричава от останалите. Това е Mercedes-Benz Unimog, който бе избран за №1 в категорията за 2016 г. от читателите на специализираното списание „Off Road”.

Германският всъдеход взима наградата за12-а поредна година, като този път за него са гласували 43% от анкетираните. Моделът на Mercedes-Benz печели симпатиите не само на читателите, но и на редакторите на списанието, които са имали възможността да се убедят в качествата му.

Техният извод е, че камионът разполага с всичко необходимо за придвижване и работа дори в най-трудни условия. Това е постигнато благодарение на разположения централно двигател, високия пътен просвет и порталните мостове. Машината може да преодолява наклони до 45 градуса, да гази дълбочина до 120 см и да издържа на страничен крен до 38 градуса.

Системата за задвижване на четирите колела при Unimog е така проектирана, че сама да разпределя въртящия момент от двигателя. С разположен на волана бутон водачът може да регулира налагянето в гумите, като се съобразява със състоянието и покритието на пътната настилка.

Задвижването на всъдехода е поверено на 5,1-литров дизелов двигател BlueTec 6, развиващ мощност от 230 к.с. Скоростна кутия е с 8 повишаващи и 6 понижаващи предавки. Водачът има на разположение и отделна група скорости за оф-роуд режим, които са достъпни при скорост до 35 км/ч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com