MINI John Cooper Works застава на старт в България

23668
Снимки:

Gо-Kart усещането при шофирането на MINI, да не говориме за MINI JCW бе демонстрирано в буквален смисъл, след като днес новият MINI John Cooper Works дебютира на картинг пистата в Ring Mall.

В продължение на повече 55 години MINI носи страстта към моторните спортове в гените си, а в най-новото си поколение залага по-интензивно от всякога на екстремната радост от шофирането. Доставките на MINI John Cooper Works в България започват от 26 юни 2015 г, а първата среща на модела с българска публика бе, неслучайно, в Картинг София Ринг. Кампанията за въвеждане на модела на българския пазар продължава със специални събития MINI John Cooper Days в София и Варна, по време на които, феновете на моторните спортове ще могат да изпитат най-вълнуващото MINI на писта и в реални условия на шофиране.

 

Новият MINI John Cooper Works е напомпан до 231 к.с.

В дизайна се откроява специфичната за модела предна броня с големи въздухозаборници, които заемат и мястото за фаровете за мъгла при MI...

Под предния капак на новото MINI John Cooper Works работи най-спортният вариант на последното поколение агрегати на MINI. Благодарение на технологията MINI TwinPower Turbo монтираният по традиция напречно четирицилиндров бензинов двигател се отличава с подобрено разгръщане на мощността. Той разгръща максималният въртящ момент от 320 Нм още от 1250 об/мин и го поддържа до 4800 об/мин.  Агрегатът развива максималната си мощност от 231 к.с. при 5200 об/мин и я поддържа до 6000 об/мин. Повишението на мощността в сравнение с MINI Cooper S вече е по-високо с 30 кВт спрямо предишния модел, като задвижването на новото MINI John Cooper Works заема изключителна позиция и по отношение на еластичността. MINI John Cooper Works ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,3 сек. (автоматична трансмисия: 6,1 сек.), ускорението от 80 до 120 км/ч отнема 5,6 сек, максималната скорост е 246 км/ч. 

 

Подаването на мощността към предните колела серийно е поверено на старателно адаптирана към мощностната характеристика на двигателя шестстепенна механична скоростна кутия. Като опция за MINI John Cooper Works се предлага шестстепенна трансмисия Steptronic Sport. В комбинация с навигационната система MINI шестстепенната трансмисия Steptronic Sport може да адаптира превключванията на предавките съобразно профила на трасето. Въз основа на навигационните данни непосредствено преди кръстовища или завои се включва най-подходящата за тази ситуация на пътя предавка. По този начин се предотвратява например ненужното възходящо превключване между два близки последователни завоя.

 

MINI: Цялото кралско войнство (тест-драйв)

Средата на ноември, краят на циганското лято, девет MINI-та във Варна, дебют на 5-вратия Cooper и един рожден ден. Страхотни поводи, чу...

Отпред силно впечатление правят големите въздухозаборници, които още на пръв поглед говорят както за високите нужди на двигателя, спомагателните агрегати и спирачките от въздух за охлаждане, така и за изключителните динамични възможности на автомобила. За да може да се осигури оптимална работна температура дори и при шофиране по състезателна писта, специфичната за модела концепция на охлаждането на новото MINI John Cooper Works включва допълнителни въздухозаборници във външните части на предната броня. Серийните LED фарове са оградени с LED светлинния пръстен на дневните светлини, чиято долна част е бяла и изпълнява ролята на мигачи.

 

Благодарение на увеличените в сравнение с предишния модел размери новото MINI John Cooper Works предлага осезаемо оптимизиран пространствен комфорт на всичките четири места за седене. Вместимостта на багажника вече е 211 литра. Повишената функционалност и новата концепция на индикаторите и управлението са комбинирани със специфични дизайнерски елементи в стила на John Cooper Works, които повишават интензивното динамично изживяване. Оптималната странична опора в особено динамични ситуации на пътя се осигурява от новоразработените спортни седалки John Cooper Works с интегрирани подглавници и специфична за модела тапицерия Dinamica/текстил в цвят Carbon Black.

Фотография: Христо Петров

MINI Citysurfer Concept: модерният начин за придвижване

Днес повече от половината от хората по света живеят в големи градове и урбанизирани зони. Според прогнозите на ООН до 2030 г. техният д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com