X
 
 

На улица в Лондон се появи автомат за продажба на коли

3307 0
photo of На улица в Лондон се появи автомат за продажба на коли
Снимка: Renault
На една от улиците в центъра на Лондон се появи необичаен вендинг-апарат, в който се намира електромобил Renault Zoe. Той може да бъде купен, не по-трудно отколкото бутилка минерална вода.

В сучая главната идея е в това, че на бъдещият собственик вече не му се налага до ходи до дилърския център и да се пазари с търговеца за цената на превозното средство. Стойността на поставения в автомата електромобил е окончателна и за него не се предлагат допълнителни опции, които да натоварват цената.

Китайци ще продават коли от вендинг-автомат

Китайската интернет-компания Alibaba ще пусне първия в страната вендинг-автомат за продажба на автомобилите. Идеята е на дъщерната фирм...

Наскоро във Великобритания беше проведено проучване, като повечето участници в него разкриха, че в процеса на закупуване на нов автомобил най-много ги отблъсква отсъствието на разбиране за точната стойност на колата. След общуването с търговеца в шоу-рума цената може да се промени значително с добавянето на редица опции, които не са нужни на клиента.

Клиентите са категорични, че ако автомобилите се продават онлайн, ценообразуването им ще стане по-прозрачно и по-логично, тъй като те сами ще изучават възможните опции и с добавянето на всяка една от тях ще виждат как се променя крайна стойност на избраната кола.

Подобна практики вече има на автомобилните пазари по света. В края на май, например, компанията Audi започна онлайн-продажби на модела си TT за Германия. През интернет те могат да си купят ексклузивна версия на автомобила и да си поръчат доставка във всяка точка на страната.

Малко преди това китайският производител Chery обяви, че отваря на платформата AliExpress собствена страница, на която ще се поръчват автомобили на бранда.

Световият пазар е на минус за първи път от 7 години

През 2018 г. в цял свят са продадени 94,791 млн. нови леки и лекотоварни автомобили, което е с 0,5% по-малко от 2017 г. Така за първи п...

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители