Най-агресивният Mercedes-AMG дебютира след седмица

1114
Най-агресивният Mercedes-AMG дебютира след седмица
Снимка: Mercedes-Benz

Спортното подразделение Mercedes-AMG загатна как ще изглежда най-мощната и агресивна версия на суперколата си GT. Официалният дебют на амашината ще се състои през следващия уикенд на Фестивала на скоростта в Гудууд (Вбр).

Модификацията е получи добавка R към името си, което предизвиква асоциация с японската суперкола Nissan GT-R. От Mercedes-AMG не пожелаха да разкрият защо са предприели подобен ход, както и предпочитат поне засега да не разкриват техническите характеристики на автомобила.

Очакванията с суперколата да получи модернизирана версия на 4,0-литровия V8 туин-турбо двигател, който в стандартния Mercedes-AMG GT развива 462 к.с, а при S-версията на модела - 510 к.с. За новата модификация мощността ще достигне около 600 к.с. Благодарение на новата 7-степенна скоростна кутия с 2 съединителя максималният въртящ момент ще нарасне от 650 на 750 к.с.

Освен върху повишаване на мощността на двигателя в компанията са поработили и върху намаляване на теглото на автомобила. За целта някои от елементите ще бъдат направени от карбон. Високата мощност на суперколата ще бъде контролирана с помощта на усилена спирачна система и пренастроено кормилно управление.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com