Най-скъпите коли на световни знаменитости

19350
Най-скъпите коли на световни знаменитости
Снимка: Motor

Колкото и богат или известен да станете, вие не сте истинска знаменитост, докато не платите 6 или 6-цифрена сума за кола, която простосмъртните могат само да мечтаят да притежават. Целият смисъл на славата и богатството, разбира се, е, че можете да си позволите играчки, които карат хората по света да ви завиждат.

Това явно е накарало изданието GoBankingRates да направи списък на най-скъпите коли, притежавани от световни знаменитости. Публикуваме го с известни съкращения, като в него не попадат някои наистина забележителни автомобили като Lotus Esprit за 1 млн долара, принадлежащ на Илон Мъск, Ferrari Enzo за 670 000 долара, собственост на Николъс Кейдж и Lamborghini Aventador Coupe за 421 145 долара, на което се вози Джъстин Бийбър.

Топ 10 на най-скъпите коли на знаменитости (ГАЛЕРИЯ)

Aston Martin One-77 (1,64 млн долара) - Самуел Ето'о

Бившият нападател на „Челси“, „Барселона“ и „Реал“ (М) е известен с вкуса си към хубавите автомобили. Колекцията му включва Bugatti Veyron, Maybach Xenatec и Aston Martin V12 Zagato. Перлата в гаража на камерунеца обаче е Aston Martin One-77. Цифрата в името означава, че от тази кола са направени само 77 бройки. Под капака е поставен 7,3-литров V12, като максималната скорост на тази кола е 340 км/ч.

Bugatti Veyron Grand Sport (1,7 млн долара) – Лил Узи Верт

Американският рапър отбеляза 25-ия си рожден ден с пищен купон в Ню Йорк, който завърши с покупка на Bugatti Veyron Grand Sport. Хиперколата е принадлежала на един от най-великите боксьори в историята – Флойд Мейуедър, който я е купил за 3,3 млн долара. Той обаче я продаде на Лил Узи Верт за два пъти по-ниска сума. С тази кола колекцията от автомобили на рапъра вече се оценява на 3,6 млн долара.

Bugatti Veyron (1,7 млн долара) - Фло Рида

Още един рапър попада в Топ 10 заради любовта си към автомобилите на Bugatti. Интересното е, че по един Veyron има и в гаражите на колегите на Фло Рида – Бърдман, Лил Уейн и Дъ Гейм. Тази кола обаче у уникална, тъй като певецът направи някои подобрения по нея. Първоначално ивицата от хром е била покрита със сребро, а след това – със злато.

Швейцарци показаха кола, кръстена на знаменит художник

Компанията Picasso Automotive представи окончателната производствена версия на своя дебютен модел. Това е спортен автомобил, наречен 66...

Bugatti Veyron Super Sport (1,7 млн долара) – Том Брейди

Ако безспорно си най-добрият куотърбек в историята и имаш шанс да си купиш Bugatti, кое според теб би било най-подходящо? Super Sport (на снимката горе), разбира се! Звездата на НФЛ изкарва достатъчно пари, за да се поглези, така че изборът му на автомобил не е изненадващ. Не е ясно обаче какво ще се случи с това Bugatti след предстоящия развод на Брейди с бившия супермодел Жизел Бюндхен.

Mercedes 300 SL Gullwing Coupe (2 млн долара) - Джей Лено

През 2010 г. Джей Лено написа статия за Popular Mechanics, в която описва своето приключение с Mercedes 300 SL Gullwing Coupe. Колата е престояла няколко десетилетия в контейнер в пустинята Мохаве, преди Лено да открие нейния собственик и да я купи. Водещият реставрира машината, но и до ден-днешен отказва да каже колко пари е платил за нея. През 2014 г. реставриран Mercedes-Benz 300SL Gullwing Coupe от 1955 г. беше продаден от аукционна къща Barrett-Jackson за 2 090 000 долара. С оглед на инфлацията сега колата на Лено сигурно струва повече. А самият той има колекция от автомобили и мотоциклети на обща стойност 52 млн долара.

Pagani Huayra (2,4 млн долара) – Скалата

Дуейн „Скалата“ Джонсън често радва последователите си в Intsgram със стоплящи сърцето видеоклипове, на които се шегува с фенове, докато шофира пикапа си Ford F-150. Като се има предвид финансовото състояние на звездата, този автомобил е от нисък клас. Това обаче не означава, че Скалата не обича лукса и скъпите играчки. А сред тях има Pagani Huayra с двигател на AMG, развиващ 730 к.с. и 1000 Нм.

Колекцията на диктатор отива на търг

  Вицепрезидентът на Екваториална Гвинея - Теодор Обианг Нгуема Мангу, ще остане без колекцията си от суперколи, която беше конфи...

Bugatti Chiron (3 млн долара) – 50 Cent

Рапърът Къртис “50 Cent“ Джаксън също не се поколеба да извади огромна сума, за да притежава чисто ново Bugatti Chiron. Черна с неоново синя облицовка и подходящи сини спирачни апарати, новата придобивка на певеца беше показана с публикация в Instagram с много малко съответстваща информация. Това, което е под капака, обаче не е тайна – 8,0-литров W16 с 1600 к.с., който позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,4 секунди.

Koenigsegg CCXR Trevit (4,8 млн долара) - Флойд Мейуедър

Самият прякор на непобедения боксьор е достатъчно красноречив - „Парите“. Самохвалството на американеца в социалните мрежи е легендарно, както и неговият афинитет към автомобилите от висок клас. Затова и не изненада, че през 2015 г. в гаража на бившия световен шампион попадна една забележителна кола - Koenigsegg CCXR Trevita. За нея Флойд се бръкна с близо 5 милион долара. Твърди се, че през 2019 г. Мейуедър е продал автомобила за 2,9 млн, но това не е доказано.

Maybach Exelero (8 млн долара) - Джей Зи

Бивш пилот от Ф1 подкара хиперкола по улиците на Монако (ВИДЕО)

Aston Martin Valkyrie и Mercedes-AMG One са два от най-екзотичните хиперавтомобили в момента – не само заради рядкостта им, но и ...

Бионсе също разполага със скъпи коли, но не може да се мери със съпруга си, който притежава един от най-скъпите автомобили на света - рядък Maybach Exelero за 8 млн долара. Необичайно дългите линии на колата и черната боя я правят да изглежда като съвременен Батмобил. Под капака има V12 двигател с двойно турбо, който позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,4 секунди.

Bugatti La Voiture Noire (11,9 млн долара) – Кристиано Роналдо (най-вероятно)

През 2019 г. Bugatti потвърди, че е намерил купувач за изработен по поръчка хиперавтомобил, проектиран в чест на 110-ия рожден ден на известния автомобилен производител. С цена, наближаваща 12 милиона долара, Bugatti La Voiture Noire доскоро беше най-скъпата кола в света. Въпреки че купувачът на колата с 8,0-литров W16 се пази в тайна, за такъв се сочи Кристиано Роналдо.

Rolls-Royce Boat Tail (28 млн долара) – Бионсе и Джей Зи (най-вероятно)

Тази кола беше представена през миналата година, като се знае, че е направена по поръчка. Известни са и параметрите на двигателя – 6,75-литров V12, развиващ 570 к.с. Rolls-Royce обаче не разкрива най-важните неща за колата – нейната точна цена и нейния собственик. Твърди се, че клиентът, по чиято поръчка, е направен кабриолета, е платил 28 млн долара. Както и че това всъщност са двама души – звездното семейство Бионсе и Джей Зи. Официално потвърждение от производителя обаче няма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com