Новата лимузина на Путин издържа тестовете за безопасност

9516
Новата лимузина на Путин издържа тестовете за безопасност
Снимка: Motor.ru

Автомобилите от проекта „Кортеж”, които се разработват за държавния елит на Русия, са издържали успешно тестовете за безопасност. Това обявиха от Министерството на промишлеността и търговията, което отговаря за разработката на превозните средства.

Първата серия лимузини за президента на Русия Владимир Путин и другите ръководители на държавата трябва да бъде на разположение през 2017 г. В момента автомобилите се изпробват за движение при най-различни пътни настилки, като са преминали около 10 000 км. По време на изпитанията те трябва да навъртят поне 10 пъти повече. Колите също така са били подложени краш-тестове както в Русия, така и в Германия и са се справили отлично.

Освен бронирани лимузини за Путин и останалия управленски елит на Русия, проектът „Кортеж” ще предложи и спомагателни автомобили за службите за охрана и за чиновниците. Това ще бъдат стандартен седан, всъдеход и миниван, които също в момента усилено се тестват. Машините ще бъдат произведени в ограничен тираж, но въпреки това ще се предлагат и на обикновените граждани, но на доста висока цена.

Основен партньор на руснаците е компания Porsche, която разработва двигателите за всички автомобили от проекта. До края на тази година ще бъдат произведени 200 превозни средства, като това ще стане в заводите на УАЗ и на компанията Ford Sollers. Масовото производство на моделите ще стартира веднага след официалната им премиера.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com