Новият Ford EcoBlue е до 13% по-икономичен

1995
Новият Ford EcoBlue е до 13% по-икономичен

Гамата от дизелови Ford EcoBlue агрегати ще задвижва леките и лекотоварни автомобили на марката с мощност между 100 и 240 к.с. 2.0-литровият 4-цилиндров Ford EcoBlue двигател дебютира в новите Transit и Transit Custom

Управляемостта е подобрена посредством 20% повече въртящ момент при 1250 об/мин. в сравнение с досегашния еквивалентен 2.2-литров дизелов TDCi. Новият двигател осигурява и рафинираността на лека кола в сегмента на лекотоварните автомобили, намалявайки шума с 4 децибела при празен ход.

Ford Ranger 2,2 TDCi: Тексаският рейнджър (тест драйв)

Стана интересно на фронт, който обикновено е в миманса в Европа. Карах новия Nissan Navara с независимо окачване, VW показа наскоро обн...

Изцяло новата архитектура на двигателя осигурява намалено триене и чист горивен процес. Сложната последваща обработка на изгорелите газове прави възможни ултра ниските емисии съгласно Евро 6, които ще се въведат през септември 2016 г., според които се налага 55% намаление на NOx емисиите в сравнение с Евро 5.

Разработен от инженерните екипи на Ford във Великобритания и Германия, гъвкавият нов 2.0-литров EcoBlue двигател първоначално ще се предлага със 105, 130 и 170 к.с. за лекотоварните модели. Способен да осигурява над 200 к.с., двигателят ще се влага и в леките автомобили на марката, както и в други модификации, вкл. 1.5-литрова версия.

Разработеният изцяло наново дизайн на новия 2.0-литров Ford EcoBlue двигател се отличава с множество иновации, които намаляват триенето и постигат до 13% подобрение на икономичността.

Изцяло новият компактен турбокомпресор е специално проектиран да осигурява повече въздух при по-ниски обороти на двигателя в сравнение с досегашния 2.2-литров TDCi двигател, за пъргаво и незабавно усещане при всякакви обороти и до 340 Нм въртящ момент при 1250 об/мин.

Ford е лекотоварна марка №1 в Европа за 2015 г.

Новата и разширена лекотоварна гама Ford Transit отбеляза още едно знаково събитие през 2015 г., когато Ford стана лекотоварна марка №1...

Аеродинамично усъвършенстваното колело на турбината, направено от Inconel – сплав, която се използва при екстремни температури, като например ракетни двигатели – е с намален с близо 10% диаметър. Направеното от алуминий за космическата индустрия компресорно колело е с редуциран с 15% диаметър. Това намалява инерцията и осигурява по-бързо развъртане на компресора, достигайки до 240 000 об/мин. и допринасяйки за подобрената тяга при ниски обороти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com