Новото Audi A8 ще вдига 160 км/ч с изключен двигател

9052
Новото Audi A8 ще вдига 160 км/ч с изключен двигател
Снимка: Audi

Новото поколение на флагмана на Audi – лимузината A8, ще получи специална хибридна система, благодарение на която ще може да се движи със скорост до 160 км/ч, като двигателят с вътрешно горене ще бъде изключен. Това съобщиха от прес-службата на компанията, като уточниха, че премиерата на модела ще се състои на 11 юли в Барселона.

Луксозният седан на германската марка ще получи силов агрегат със система mild hybrid. Благодоранеие на нея при малки натоварвания вместо стандартния двигател с вътрешно горене ще работи електромотор. В предната част на агрегата ще бъде поставен 48-волтов генератор с водно охлаждане, който ще работи едновременно с електрическия стартер.

Audi ще продава спортни модели в България

Автомобили, разработени от спортното подразделение на германската компания Audi, официално стъпват на пазара в България. Един от центро...

От Audi допълват, че стартерът ще се задейства единствено, когато двигателят е студен. В хибридната система влиза и комплект литиево-йонни батерии с капацитет 10 апмер-часа, поставени в задната част на автомобила.

Ако при движение на автомобила със скорост между 55 и 160 км/ч шофьорът махне крака си от педала на газта, системата автоматично ще изключва двигателя с вътрешно горене и ще задейства 48-волтовия генератор. На свой ред той ще може да осигурява нужната на автомобила тяга в продължение на 40 секунди. В момента, в който водачът отново натистне педала, електронната система ще стартира двигателя.

Новото Audi A8 ще получи и „умна” система „старт-стоп”, способно да действа при скорост до 22 км/ч. В оборудването са включени видеокамера и редица сензори в предната част на автомобила. Когато движещото се отпред превозно средство започне да ускорява, то системата автоматично ще стартира двигателя, дори шофьорът да не натиска педала.

Според представители на марката, хибридният силов агрегат и коплексът от специални системи към него ще позволят на автомобила да харчи едва 0,7 л/100 км в смесен цикъл. Очаква се ехемата с допълнителен електромотор да бъде използвана при всички версии на модела.

ЕС постепенно преминава към електромобили и хибриди

За първото тримесечие нта 2017 г. на територията на страните от ЕС са продадени 213 000 нови автомобила, работещи с алтернативни горива...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Holiday Mobile: Лидерът на Camping & Caravaning Expo 2024 ни очарова за пореден път

4 мита за бензина, в които мнозина все още вярват

Продажбите на нови автомобили в ЕС падат

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com