Новото Porsche Cayenne е натъпкано с технологии

10871
Новото Porsche Cayenne е натъпкано с технологии
Снимка: Porsche

Компанията Porsche официално показа третото поколение на всъдехода си Porsche Cayenne, който е сред най-успешните модели на марката. За първи път автомобилът ще бъде изложен пред публика на автосалона във Франкфурт, стартиращ на 12 септември. Производителят обаче вече приема поръчки за кросоувъра.

Машината е построена на нова платформа, която бе използвана при разработката на втората генерация на Audi Q7, както и на най-скъпия автомобил от този клас - Bentley Bentayga. Шасито запазва активните амортисьори PASM на предишния Cayenne, но всички останали елементи по него са напълно нови.

Механик разби Porsche 911 на клиент

Огромен скандал избухна в руския град Ростов на Дон, където местен бизнесмен остави своето почти ново Porsche 911 Turbo S в сервиза на ...

За първи път в историята на модела той е оборудван със завиващи задни колела. Аналогична система се използва и при новото Porsche Panamera. При скорост над 50 км/ч задната ос завива 1,5 градуса по посока на завоя, а при по-ниска скорост - с 2,8 градуса, но в обратната посока. Това прави колата много по-стабилна.

Porsche съща така предлага стоманени спирачни дискове с покритие от карбид и волфрам, което намалява износването на спирачките. Тази опция е достъпна само за версиите на модела, оборудвани с 20 или 21-цолови джанти. Срещу допълнително заплащане се предлагат и карбоново-керамични спирачки.

При излизането си на пазара всъдеходът ще бъде оборудван с два двигателя (по обясними причини дизелът все още се бави). Базовата модификация получава 3,0-литров бензинов турбомотор с 6 цилиндъра, която развива 340 к.с. и 450 Нм. Това е с 40 к.с. повече от досега. S-версията на модела ще разчита на 2,9-литров, отново бензинов агрегат, но с 2 турбини, който развива 440 к.с. и 550 Нм.

И двата мотора са свързани с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Базовата версия ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,2 секунди, а S-вариантът е със секунда по-бърз. При стандартната модификация максималната скорост е 250 км/ч, докато по-мощната може да развие до 265 км/ч.

Невероятно - Porsche тегли Airbus A380 (СНИМКИ и ВИДЕО)

Популярната в цял свят автомобилна марка Porsche Cayenne SUV осъществи успешен опит да изтегли в продължение на 42 метра Airbus А380, т...

От Porsche съобщават, че новият Cayenne е по-лек от своя предшественик. Базовият вариант тежи 1985 кг - с 55 по-малко, като 10 кг. са спестени от батериите. Всъдеходът е получил и система Porsche 4D Chassis Control, която отговаря за настройките на шасито. В него има стабилизатори, които се захранват от 48-волтова електрическа система.

В салона на всъдехода има нова мултимедийна система PCM с 12,3-инчов тъчскрийн. Голяма част от досегашните бутони са заменени от сензорни, които са поставени на централната консола. Автомобилът е получил частичен приборен панел - в неговата седа има аналогов тахометър, а от двете страни са разположени екрани.

Вече са известни и цените на новото Porsche Cayenne за Германия. Те стартират от 74 828 евро за версията с 340 к.с. и от 91 964 евро за тази с 440 к.с.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Holiday Mobile: Лидерът на Camping & Caravaning Expo 2024 ни очарова за пореден път

4 мита за бензина, в които мнозина все още вярват

Продажбите на нови автомобили в ЕС падат

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Alfa Romeo представи първия си електромобил

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com