Новото Renault Twingo е с монтиран отзад двигател

67661
Новото Renault Twingo е с монтиран отзад двигател

Новото Twingo е силно повлияно от концепциите Twin’Z и Twin’Run, но модерният поглед е пречупен през призмата на оригиналния модел от 1992 г. и емблематичното Renault 5 Turbo.

През 2008 инженерите и дизайнерите на Renault стартират създаването на следващото поколение Twingo. Целта пред тях е била да създадат по-просторен и по-маневрен градски автомобил, което води до идеята за преминаване към задно монтиран двигател.

Това ли е модерното Renault 5 Turbo?

Това, което виждате, се нарича Renault TwinRun (или TwinFun, не е много ясно от снимката) и е заснето по време на рекламни снимки в Мад...

Идеите на Renault съвпадат с тези на Daimler, който, по същото време, изучава възможностите за следващото поколение дву-и четириместни версии на Smart. След първоначалните разговори, през 2010 се постигнато стратегическо споразумение за сътрудничество между двете компании, което дава официална зелена светлина за съвместното разработване на моделите.

 

Позиционирането на двигателя отзад е съществен плюс за малък градски автомобил, тъй като така се освобождава предната част и значително се подобрява диаметърът на завой. Комбиниран с по-малък блок и позиционирането на колелата в самите ъгли на колата, монтираният отзад двигател освобождава и допълнително място в купето, като новото Twingo предлага такова междуосие и просторен интериор, които по-често се свързват с модели в горния сегмент.

 

Отразявайки концептуалните Twin’Z и Twin’Run, които Renault представи през 2013, новото Twingo излъчва индивидуалност. Други детайли са силно повлияни от Renault 5, включително наклонът на задното стъкло на новото Twingo и неговите издути калници, които загатват за Renault 5 Turbo, който бе толкова популярен сред публиката в онези дни.

Дизайнер на мабели направи концепцията Renault Twin’Z

За пръв път Renault избра да не представя нова концептуална разработка на автомобилно изложение. Вместо това, изборът на място се откро...

Предната част разчита на запазената за марката идентичност, включително голямото лого на Renault, позиционирано на черен фон. Изразителният поглед на новото Twingo е подсилен от неговите големи фарове, в горната част на които са позиционирани мигачите, както и от неговите LED дневни светлини, комбиниращи високотехнологично усещане с ехо от предшествениците на модела.

Оригиналността на широката остъклена задна врата на новото Twingo дават важен принос към модерността на задната част, докато задните светлини са естествено продължение на вратата на багажника.

 

Междувременно, 5-вратата архитектура на новия градски автомобил – първа в историята на модела – го прави още по-гъвкав отвсякога.

Новото Twingo пренася част от ключовите характеристики, стоящи зад успеха на неговия събрат, новото Clio, включително елегантен профил, скрити дръжки на задните врати и много възможности за персонализация, благодарение на гама от цветове за купето и подлежащи на персонализация елементи в интериора като странични огледала, странични защитни лайстни и лепенки. Четирите екстериорни цвята и опциите за персонализиране означават, че новото Twingo може да приеме различно излъчване, от градско до спортно, дамско и мъжествено.

Renault отчете успешна 2013 година

Приходите на Групата през 2013 г. възлизат на 40,932 млрд. евро, увеличение с 0.5%. Приносът на автомобилите към приходите е 38,775 млр...

Как ще изглежда интериорът ще разберем на 4 март, когато моделът ще бъде представен на автомобилното изложение в Женева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com