Opel Astra OPC EXTREME с над 300 „коня“ и 100 кг по-малко

74904
Снимки:

Astra OPC EXTREME е разработена директно на базата на версията Cup и пренася чисто състезателни технологии върху пътя. Ако реакцията на публиката е положителна – както се очаква – Opel планира производството на ограничена серия на този супер спортен.

 

Opel Astra OPC EXTREME изглежда екстремно

Opel съобщи плановете си да представи концепцията Astra OPC EXTREME по време на 84-то издание на Автомобилен салон Женева, започващ в н...

Над 300 к.с. ще бъдат развързани от под предния капак на EXTREME, който е изработен от усилени с карбонови нишки полимери. Двулитровият бензинов турбо мотор с директно впръскване и променливо газоразпределение е най-мощният четирицилиндров двигател произвеждан някога от Opel. Изцяло алуминиевият агрегат е съчетан с шестстепенна механична предавателна кутия и самоблокиращ диференциал. Този двигател, доказал се в битките по състезателните писти, ще се чувства добре с Astra OPC EXTREME, защото суперспортният модел е със 100 килограма по-лек от конвенционалната Astra OPC благодарение на висококачествените компоненти изработени от карбон.

 

Широко използван в конструкцията на болидите във Ф1 с цел намаляване на теглото им, усилените с въглеродни влакна композити са използвани за различни части на EXTREME. Високо якосният и ултра лек материал се използва за аеродинамично оптимизираните задни крила, дифузьора, предния спойлер, предния капак, напречната греда за усилване на окачването, колелата, вентилацията на задните колела и покрива. Само карбоновите колела са 20 килограма по-леки от алуминиевите варианти. Карбоновият покрив, който е собствено производство, е лек като перце и тежи едва 2.6 килограма – доста по-малко от оригиналните 9.3 килограма, което значително спомага за снижаване на центъра на тежестта на Astra EXTREME. Калниците са изработени от алуминий и тежат само по 800 грама всеки – доста по-малко от стоманените с единично тегло 2.2 килограма.

 

Клаудия Шифър стана рекламно лице на Opel

Клаудия Шифър е украсявала кориците на над 1000 списания и е призната за една от най-красивите жени в света. Нейните световни изяви са ...

Стремежът към безкомпромисна динамика продължава и в дизайна на кокпита на EXTREME – задните седалки са елиминирани и заменени със защитна клетка. Водачът и пътникът до него са перфектно позиционирани  в специално конструирани черупкови седалки Recaro с шестточкови предпазни колани от Schroth. Водачът също така има осезаемото удоволствие да държи един чудесен волан от карбон с велурена облицовка и фини жълти декоративни шевове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com