Opel е лидер при внедряването на Android Auto и Apple CarPlay

8012
Opel е лидер при внедряването на Android Auto и Apple CarPlay

От това лято Opel ще започне да предлага възможности за интеграция на функциите на смартфоните с Apple CarPlay и Android Auto в моделите от своята актуална гама.

Новото поколение на инфоразвлекателната концепция IntelliLink на Opel осигурява интелигентен и лесен достъп на клиентите на марката както до Android Auto, така и до Apple CarPlay. Инфоразвлекателната система  R 4.0 IntelliLink ще бъде съвместима и ще позволява интеграция на смартфони с Apple CarPlay и Android Auto от началото на 2016 моделна година, като съвместимостта с Android Auto при системите Touch R 700 и Navi 900 IntelliLink е планирана за внедряване в течение на 2016 година.

Новата Opel Astra ще е с IntelliLux матрични LED светлини

Интелигентната осветителна система на бъдещето ще направи своята премиера в новото поколение Opel Astra на Международното автомобилно и...

Всяка от системите залага на приложенията и удобствата на смартфоните, на които потребителите  разчитат най-много. Android Auto е изградена около Google Maps, Google Now и възможността за гласови команди в Google и е съвместима с нарастващата по обем екосистема от приложения за възпроизвеждане на аудио и споделяне на съобщения, включваща WhatsApp, Skype, Google Play Music, Spotify, и приложения за слушане на подкасти.

Apple CarPlay осигурява възможностите и удобствата на iPhone, от които искате да се възползвате по време на шофиране и ги предоставя на екрана на арматурното табло на автомобила по максимално интелигентен и удобен начин. Tова позволява на водачите да телефонират, да изпращат и да получават кратки съобщения и да слушат музика по команда от сензорния екран или гласово чрез Siri. Поддържаните от Apple CarPlay приложения включват оригиналните „Phone”, „Messages”, „Maps” и „Music” на iPhone, както и съвместими приложения от външни доставчици.

Използването на двете приложения в съвместим модел на Opel е изключително лесно. Когато смартфонът не е включен, на сензорния екран на инфоразвлекателната система на арматурното табло се вижда иконата “Projection”, която при свързване на съвместим телефон чрез USB се сменя на Apple CarPlay или Android Auto в зависимост от операционната система на включения смартфон. Android Auto изисква смарфонът да използва версия на операционната система Android Lollipop 5.0 или по-нова, а Apple CarPlay изисква iPhone 5 или по-нова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com