Оставките в ръководството на VW предстоят

5499
Оставките в ръководството на VW предстоят
Снимка: Getty Images

Двама висши мениджъри на автомобилния концерн Volkswagen ще бъдат принудени да си подадат оставките заради фалшифицираните данни за изхвърлените вредни газове на автомобилите му, пише вестник „Билд“.

Принудително ще напуснат членът на Съвета на директорите по техническото развитие на Audi Улрих Хакенберг и членът на ръководството на Porsche Волфганг Хатц, който отговаря за разработването на двигателите за тази марка коли. Вчера заради развихрилия се скандал с екологичната измама на Volkswagen оставка подаде председателят на управителния съвет Мартин Винтеркорн, предаде БГНЕС.

ПРЕДИСТОРИЯТА: Инженерът, „потопил“ Volkswagen

Казва се Даниел Кардер. Той и екипът му стоят в основата на разкритията, шокиралия автомобилния свят и сринали имиджа на Volkswagen, гр...

В същото време официална представителка на Еврокомисията (ЕК) обяви, че EК ще осигури координирането на националните разследвания в страните от ЕС относно фалшификациите на Volkswagen за екологичните тестове по вредните газове. „Макар ЕК да е призвана да следи за спазването на европейските норми, тя не може да контролира изпълнението на всички изисквания на ЕС от страната на компаниите – тази функция е отговорност на националните регулатори“, поясни представителката. Така тя даде да се разбере, че ЕК няма да предприема собствено разследване за извършеното от Volkswagen

Междувременно германската кампания Daimler, която произвежда колите Mercedes Benz, заяви, че компанията не е използвала устройства за фалшифициране на изхвърлените вредни газове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com