Петерханзел обяви подписването с Peugeot по странен начин

34056
Петерханзел обяви подписването с Peugeot по странен начин

Стефан Петерханзел потвърди участието си в рали „Дакар“ 2015 с Team Peugeot-Total в неделя, 15 юни, по доста необичаен начин. Докато чака възможността да атакува най-взискателното в света маратонско състезание на борда на 2008 DKR, рекордьорът по победи в „Дакар“ влезе в кокпита на доста различен тип Peugeot състезателен автомобил, за да „профучи“... по склоновете на парк Сен Клу край Париж, редом с новия си съотборник Сирил Деспре. Но на борда на „сапунерка“, тези толкова атрактивни колички, които са оформени като отделно състезание (Soap Box) от Red Bull, каквото ще гледаме през есента по столичния бул. „Фритьоф Нансен“.

 

Peugeot 2008 DKR изглежда потресаващо

Три седмици след вълнуващата новина, че Peugeot, Red Bull и Total са решили да обединят усилия, за да участват в „Дакар 2015&ldqu...

Ако този дебют бе много ясно замислен като шега, то привличането на Стефан Петерханзел към пилотския състав, който вече включва Карлос Сайнц и Сирил Деспре, не оставя никакви съмнения за това колко сериозно Peugeot, Red Bull и Total гледат на своето ново Дакар предизвикателство. Всъщност, френският пилот е истинска жива легенда в света на крос-кънтри състезанията. След като се разписа шест пъти в категорията на мотоциклетите и пет при автомобилите, той е безпорният рекордьор в пословично изтощителното състезание.

 

За Петерханзел – на който ще партнира, както винаги, лоялният му навигатор Жан-Пол Котре - завръщането в „Дакар“ с този отбор е едновременно логична и очевидна стъпка: “Казано честно, чувствам се истински горд да се присъединя към този отбор. Когато започнах да се състезават с мотоциклети, спомням си, че Peugeot също участваше в „Дакар“ и всяка вечер в бивака бях с хората от екипа. Беше почти нереално да мога да си говоря с Ари Ватанен! Затова, напълно естествено за мен е сега да се присъединя към същия отбор, който вдъхнови моите мечти. В действителност, чаках такъв тип приключение от доста време. От няколко години си мисля колко хубаво би било, ако компания като Peugeot – която е постигнала толкова успехи в „Дакар“ – се завърне в крос-кънтри надпреварите, и когато ми се обадиха, не ми трябваше много време да ме убеждават…”

Ако добавите към четирите триумфа, постигнати от Peugeot в „Дакар“, победата на Сайнц през 2010, петте триумфа на Деспре и безпрецедентните 11 победи на Петерханзел, френският производител ще атакува следващото издание на “Дакар“, укрепен от съвместното познание, натрупано от 21 победи в състезанието!

Peugeot ще атакува победата в „Дакар“ през 2015

След миналогодишното напрегнато приключение във величествените планини на Колорадо, САЩ, Peugeot Sport, Red Bull и Total решиха да погл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com