Пето време за Григоров и Миленков в генералното класиране на рали „България“

725
Пето време за Григоров и Миленков в генералното класиране на рали „България“

Екипажите на Hyundai Racing Trophy се представиха отлично и на много високо ниво по време на рали „България“ през изминалия уикенд. Състезанието бе кръг и от Европейския рали трофей.

В битката за втория кръг на едномарковия шампионат участваха Григор Григоров с навигатор Даниел Миленков, Васил Жеков/Алекс Раева, Христо Геров/Йордан Йорданов, Мирослав Ангелов/Петър Илиев и Симеон Симеонов/Димитър Спасов.

Всеки екипаж показа най-доброто от себе си и се възползва максимално от възможностите на състезателния автомобил Hyundai i20 Coupe R1. В състезателен етап 11 – Рожден, петте екипажа на Hyundai Racing Trophy записаха изключителни резултати и завършиха в топ 10 на общото класиране.

Григоров/Миленков с 5-то време в генералното класиране

Победител във втория кръг на Hyundai Racing Trophy стана Григор Григоров с навигатор Даниел Миленков. Екипажът финишира състезанието с общо време 01:45:44.3. Изненада за участниците в шампионата бе, че в крайното класиране Григоров/Миленков завършиха с 5-то време, като пред тях бяха само амтомобили от по-високи класове – RC4 и RC2. Битката за екипажа стартира още в първата отсечка, с дължина 30 км., където записа много добро време. Първият ден от състезанието премина отлично и високите резултати не закъсняха. През втория ден Григоров/Миленков вдигнаха темпото и скоростта и успяха да влязат в топ 10 на времената в генералното класиране. Още на етап 10 – Бялата вода 2, екипажът завърши с четвърто време в общото класиране. В следващия етап 11 – Рожден, върна газта и финишира с 6-то време. Най-добрия си резултат екипажът записа в най-дългия специален етап 12 – Дюлино, където финишира с трето време в генералното класиране. Рали „България“ бе дебют за Даниел Миленков като ко-пилот и се представи много добре. С Григор Григоров се сработиха много бързо и със сигурност ще подобряват резултатите си в следващите състезания.

Геров/Йорданов финишира с трето време в етап 12 - Дюлино

На второ място във втория кръг на Hyundai Racing Trophy завърши Христо Геров с навигатор Йордан Йорданов. Екипажът се състезава заедно за втори път и много бързо успяха да се сработят като екип. Състезанието завършиха на 9-то място в генералното класиране с време 01:48:58.3.

На състезателен етап 9 – Бялата вода 1, екипажът завърши с десето време в общото класиране на ралито и след това започна да записва още по-добри времена и да върви напред в класирането. Най-доброто си време Геров/Йорданов записа етап 11 – Рожден, където изпревари Григоров/Миленков и финишира трети в генералното класиране. В следващия етап – Дюлино, екипажът имаше възможност да завърши отново с много добро време, но спука гума и близо 10 км кара по джанта, което го забави. Христо Геров винаги е бил много атрактивен пилот и на това състезание даде най-доброто от себе си. Екипажът се бе подготвил сериозно за ралито и очакванията към тях за следващото състезание са много високи.

Тимът на Хюндай подписа с Тиери Ньовил

Белгиецът Тиери Ньовил подписа с тима на „Хюндай” и вече е водещият им пилот в Световния рали шампионат (WRC). Корейците се...

Симеонов/Спасов с най-добър резултат в етап в 11 - Рожден

Трети на подиума се качи Симеон Симеонов с навигатор Димитър Спасов. 17-годишният картингист с всяко състезание подобрява времето си и очакванията на екипа и феновете към него са много високи. Опитът на Димитър Спасов като ко-пилот помогна на младия Симеон и най-добрия резултат в състезанието записа на състезателен етап 11 – Рожден, където финишира с 10-то време в общото класиране. В генералното класиране Симеонов/Спасов са с 11-то време сред участниците в състезанието. Димитър Спасов е един от най-добрите навигатори в България. Дълги години е бил ко-пилот на Петър Гьошев, който в момента е треньор на екипажите на Hyundai Racing Trophy. Неговият опит със сигурност ще помогне в подготовката и представянето на младия Симеон.

Пето време за Ангелов/Илиев в епат 11 - Рожден

Мирослав Ангелов и Петър Илиев до последно се бореха за второто място на подиума, но излизане от трасето и невъзможността да продължат участието си в състезанието ги лиши от място в тройката. През цялото състезание вървеше оспорвана битка за второто място с екипажа Геров/Йорданов. Още на състезателен етап 9 – Бялата вода 1, Ангелов/Илиев записаха 8-о време в общото класиране, а на следващия етап финишираха с 6-о време. Най-добрият си резултат екипажът записа на етап 11, където се изкачиха до 5-та позиция в общото класиране. Излизане от пътя в състезателен етап 12 попречи на екипажа на финишира състезанието. Въпреки това екипажът получи бонус точки от участието си в първия ден на ралито, където завърши на второ място за деня.

Жеков/Раева с добри резултати през втория ден

Следващият Hyundai Genesis разкри стила си в официални графики

Все по-близо сме до премиерата на новия Hyundai Genesis, като това си личи и по последните шпионски снимки на модела. Сега обаче от кор...

Дебют на рали „България“ направи Александра Раева като навигатор на Васил Жеков. Още на втория състезателен етап, екипажът записа много добро време и стопи разликата с Григоров/Миленков, които бяха с по-добър резултат в първия етап. Интригата беше много оспорвана, но за съжаление в третия състезателен етап Жеков/Раева не успяха да овладеят състезателния Hyundai i20 Coupe R1 и излязоха с много висока скорост от бърз ляв завой, напуснаха пътя, не финишираха етапа и приключиха участието си в първия ден. Благодарение на бързата реакция и професионализма на механиците на Hyundai Racing Trophy, щетите по състезателния автомобил бяха бързо отстранени и в неделния ден екипажът стартира по системата ре-старт. Отпадането от първия ден обаче донесе наказание от по 7 минути за всеки пропуснат етап. Въпреки добрите резултати, които показа в неделя, на последния 13-ти етап – Варна, екипажът отпадна от надпреварата.

Междувременно след извоюваното трето място в първи кръг от шампионата в Букурещ, българският екипаж Цветомир Иванчев/Ивайло Николов е амбициран отново да покаже високи резултати със своя Hyundai Santa Fe T1 на офроуд ралито от 2 до 5 юни във Флорина, Гърция. Редом с тях на стартовата линия ще се наредят още шест родни екипажа.

Три дни и 800 километра при силна конкуренция от Италия, Израел, Франция, Сърбия и Гърция ще направят състезанието атрактивно и много оспорвано. Според организаторите на офроуд ралито, средната скорост е над 70 км/ч, денивелацията на трасетата е от 600 до 2000 метра надморска височина, като всички етапи са отцепени и затворени за движение.

В предишния кръг от Източноевропейския шампионат в Букурещ, екипажът Иванчев/Николов с Hyundai Santa Fe T1 успешно премина 500км маратонски формат и доказа издръжливост както на тандема, така и на автомобила. Българите извоюваха трето място в класирането при автомобилите и заявиха, че в това състезание ще се борят отново за челно място.

Тандемът Гочев/Христов при UTV машините също ще защитава отличното си представяне от 2015-та. В борбата се включва и шампионът на България за 2014-та при автомобилите - Руси Русев, Дончо Цанев с прототип бъги, Константин Чолаков с новия си прототип и Валентин Гергов/Красимир Колев с UTV.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com