Peugeot RCZ R вече разполага с полагащата му се мощ

28277
Peugeot RCZ R вече разполага с полагащата му се мощ
Макар да се позабави появата на тази наточена версия, тя вече предлага 270 к.с., полагащи се на спортната визия на автомобила.

Беше неминуемо (макар и да се позабавиха) един такъв автомобил като RCZ да не предложи нещо повече от само 200 к.с. Ето че това е факт с този още по-атрактивно изглеждащ RCZ R, който вече предлага със 70 к.с. по-висока мощност, но и още по-спортна и атрактивна визия.

Публичният дебют на модела ще се състои този уикенд по време на Фестивала на скоростта в Гудууд.

Битката на „горещите“: Clio R.S. vs 208 GTI

В жълтия ъгъл е четвъртото поколение на легендарното Clio R.S. В червения ъгъл на ринга е претендентът - 208 GTI. И двата автомобила са...

Концепт на модела бе показан миналата година на изложението в Париж, а серийната версия разчита на 1,6-литров THP (същият двигател се монтира в 208 GTi, тест на който очаквайте този уикенд), но напомпан до 270 к.с. при 6000 об/мин. Максималните 330 Нм въртящ момент са на разположение още от 1900 об/мин. Благодарение на тези параметри Peugeot RCZ R ще се ускорява до 100 км/ч за под 6 секунди, докато максималната му скорост ще е електронно ограничена на 250 км/ч.

Сравняван с RCZ THP с 200 к.с., новата R версия е със 17 кг по-лека и тежи общо 1280 кг. Заводските параметри сочат, че средният разход на RCZ R е 6,3 л/100 км, а вредните емисии СО2 са 145 г/км.

Себастиан Льоб смаза рекорда на „Пайкс Пийк“

Единственото, което можеше да спре Себастиан Льоб по пътя към победата в прословутото надпревараване можеше да бъде някаква грешка. Так...

R-ката е снижена с 10 мм и стъпва върху 19-цолови джанти, а отзад е монтиран голям спойлер, осигуряващ по-висока сила на притискане.узьорът под пода на автомобила, докато автомобилът се укротява от 380-милиметрови вентилирани дискове. RCZ R разчита на Torsen диференциал, а специална система подобрява звука от двигателя.

Най-съществената новот в интериора са „коритата“, изработени от напа/алкантара, малкият волан (с който аз вече се запознах в 208 GTi), повече кожа, съшита с червени шевове, и качество и материали, които видимо превъзхождат RCZ.

През септември моделът ще бъде видят от широката публика на изложението във Франкфурт, а от началото на 2014 г. влиза и в продажба.

Peugeot изненадващо представи новия 308

Далеч преди официалния си дебют пред публика, който ще се състои на започващото на 10 септември изложение във Франкфурт, Peugeot реши д...

Още автомобилни новини четете на rs-auto.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com