Peugeot шокира със зверския 308 R Hybrid с 500 к.с.

18477
Peugeot шокира със зверския 308 R Hybrid с 500 к.с.

Ускорява до 100 км/ч за 4 секунди!

Елегантният стил и спортна стойка на 308 са заимствали от концепцията на Quartz, изразявайки ги по свой собствен, радикален начин. Залепен за земята със своите 235/35 R19 гуми, монтирани на следи, разширени с 80 мм, Peugeot 308 R HYbrid е готов да изоре асфалта. Предната му част е внушителна с изразителните прорези върху капака, острите ръбове и гладки повърхности върху минералната му броня.

Радиаторната решетка е с карирана шарка и захранва с въздух иновативния задвижващ тракт с 500 к.с. Страничните въздушни отвори приютяват „бягащите“ LED мигачи, докато в централния въздухоотвор се откроява подписът на автомобила, елблемата 308 R Hybrid, издълбана в блока. Синият цвят е разработен с флуорисцентни пигменти и стъклени частици.

 

Foodtruck Peugeot: Бистро на колела

Peugeot представи своята визия за камион за храни на 2 април. Това се случи по време на специално събитие, домакин на което бе популярн...

В задната част, Peugeot 308 R HYbrid е съществено снижен, дори радикално. Задната стойка подчертава пътното поведение на автомобила, докато тесен спойлер над вратата на багажника подсилва аеродинамиката. Има броня с два въздухоотвора, които помагат за поддържане на ниска температура на батерията, като извличат топлия въздух навън.

 

Генерирайки 500 к.с. със задвижване на четирите колела, Peugeot 308 R HYbrid е с максимална скорост, електронно ограничена на 250 км/ч, ускорява се до 100 км/ч за 4,0 секунди и изминава 1000 м със старт от място за 22 секунди. Въпреки всичко това, CO2 eмисиите са само 70 г/км.

Той е перфектно балансиран, като 60% от теглото му е отпред и 40% отзад. Peugeot 308 R HYbrid притежава невероятно съотношение между мощност и маса, достигайки почти 3,1 кг/к.с.

 

Peugeot и Bimota направиха този RCZ R с 304 к.с.

За феновете на две колела името Bimota е познато. Италианският производител на мотоциклети и Peugeot обединиха усилия, за да направят т...

Задвижващата система комбинира три източника на мощност, всеки от които задвижва автомобила независимо от останалите:

а) 4-цилиндровият 1.6L THP 270 S&S двигател е с най-високата специфична мощност в света за мотор с подобен размер,

б) електрически мотор с мощност 85 kW / 115 к.с., свързан към 6-степенна скоростна кутия,

в) електрически мотор със същите характеристики върху задната ос.

 

Peugeot 508 2,0 BlueHDi: Лъвски скок (тест-драйв)

Скокът е нагоре и напред. Нагоре към по-луксозния сектор на пазара. Напред – към положителната половина на счетоводния баланс. Ср...

Бутонът за превключване върху централната конзола се използва за избор на един от четирите режима на движение:

Режимът Hot Lap е най-мощният, впрягайки целия потенциал от трите източника на мощност, за да се достигнат максималните 500 к.с. и 730 Нм.

Режимът Track предлага 400 к.с. и 530 Нм, най-вече от бензиновия двигател и задния електромотор. Предният електромотор служи като допълнителен ускорител при ускорение.

Режимът Road е специално предназначен за използване на пътя с мощност от 300 к.с. и 400 Нм. Бензиновият двигател генерира пълния си потенциал, докато задният електромотор помага по време на ускорение. Предният електромотор не се използва в този режим.

Режимът ZEV използва приоритетно задния електромотор за задвижване на Peugeot 308 R HYbrid. Предният електромотор се включва, в зависимост от натиска, който водачът упражнява върху педала на газта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com