Пикапът на Renault дебютира в джунглата

4491
Пикапът на Renault дебютира в джунглата
Снимка: Renault

В Колумбия се състоя световната премиера на еднотонния пикап Renault Alaskan. Неговата концептуална версия бе показана ще през септември миналата година, като тогава бе обявено, че серийният вариант няма да бъде много различен и това се оказа факт.

Въпреки че дебютът на автомобила пред публика бе в Латинска Америка, той ще се предлага в цял свят. Мястото за премиерата не е избрано случайно, тъй като това е един от най-големи пазари за лекотоварен транспорт, включително и пикапи. Около 1/3 от продаваните такива превозни средства в световен мащаб се падат имено на този регион.

Задвижването на Renault Alaskan е поверено на дизелов туин-турбо двигател с обем 2,3 литра, който е познат от гамата модели Master на производителя. Моторът е достъпен в два варианта – със 160 и 190 к.с. На някои пазари ще се предлага и 2,5-литров бензинов агрегат със 160 к.с. Скоростните кутии са 6-степенна механична и 7-степенен автомат.

Пътният просвет при пикапа е 230 мм, като в стандартния си вариант той е оборудван с 16-цолови джанти, но като опция ще се предагат и по-големи – 17-и и 18-цолови. Задното окачване е многоточково, което подобрява комфорта при движение и наалява шума и вибрациите.

Задвижването е 4х2, като допълнително се активира 4х4. Системата за задвижване на четирите колела се задейства при скорост до 60 км/ч, когато компютърът прецени, че сцеплението с пътната настилка се влошава. Има и режим 4LO, който водачът може да активира само при спрял автомобил.
Диференциалът с повишено триене има функция за намаляване на въртенето на колелата на едната ос, ако тези на другата започнат да се въртят по-бързо. Пикапът е оборудван и със заден механичен диференциал, който се задейства при по-тежки пътни условия.

В списъка с асистенти за водача влизат система за потегляне или спускане по наклон и антиблокираща система с усилвател на спирачното усилие. Като опции се предлагат стартиране на двигателя с бутон, система за 360-градусово видеонаблюдение, мултимедийна система със 7-инчов сензорен екран с навигация, аудиосистема, мултифункционален волан, кресла с електрическо регулиране и двузонов климатик.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com