X
 
 

Плевнелиев: Ако Volskwagen избере Турция, за каква демокрация и човешки права говорим?

9230 17
Плевнелиев: Ако Volskwagen избере Турция, за каква демокрация и човешки права говорим?
Снимка: БГНЕС
Истината е, че сме на финала. Истината е, че решение още няма. Докато една от двете държави не подпише договор с Volkswagen, всяка остава в състезанието. Това заяви експрезидентът Росен Плевнелиев по горещата тема с новия завод на Volkswagen.

Плевнелиев видя положението така – всички българи са обединени като един, но ако Volkswagen избере Турция, това щяло да изпрати изключително лош сигнал до всички демократично мислещи хора на Балканите. Когато изберем Турция, въпреки че в процедурата на Volkswagen има върховенство на правото и зачитане на човешките права, искам да видя каква е оценката по този параграф, подчерта Плевнелиев пред Нова телевизия.

Борисов: България има предимство пред Турция за завода на Volkswagen

Българският премиер Бойко Борисов вижда предимство на страната си в двубоя с Турция за новата локация на завод на Volkswagen. Той обеща...

Бившият държавен глава призна, че "донякъде" като член на ЕС в такива случаи членството ни пречи. Един авторитарен лидер обещава земя, сграда, Volkswagen да дойде само и да си сложи машините, обобщи Плевнелиев, като повтори – ако бъде избрана  България, това засилва много позицията на ЕС на Балканите. Ако бъде избрана Турция, губим илюзията за човешки права и разбираме, че става въпрос за един пари.

Същевременно бившият държавен глава обяви, че България си е подобрила офертата и много скоро щяла да я представи пред германския автомобилен концерн. За такова нещо говори и премиерът Бойко Борисов пред германското издание Handelsblatt – припомнете си в този материал!

Плевнелиев похвали и това, че България все пак стигна до финала на процедурата, защото това влияе и върху други инвеститори, засилва се популярността ни. Но президентът призна и, че Турция дала по-добър сигнал що се отнася до кадрите – там хора има, в България сигналът е, че няма.

За финал Росен Плевнелиев поиска „да натиснем” институциите да работят, за да не се случват такива неща като хакерската атака срещу НАП. Той напомни, че кражбата на лични данни е помогнала на Доналд Тръмп да стане президент на  САЩ, визирайки теча на мейли на Хилари Клинтън и скандалът, че тя не е спазвала правилата и е пускала, както и сътрудничката и Хюма Абедин, електронни съобщения от незащитен сървър.

Новият завод на Volkswagen - причина за редица германски медии да припомнят кой е Ердоган

Темата с новия завод на Volkswagen се оказа доста гореща и в Германия, предвид факта и, че вече е месец август, а новините в този най-л...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • из строго секретен доклад Фронтовак/ДС 15 из строго секретен доклад Фронтовак/ДС преди 5 месеца Профил на трол?
  ... че паролата за влизането в строго секретните архиви на ведомството ХХХХХХХХХХ била "Admin" . Тоест фабричен стандарт след първоначална инсталация . Утопия ? Не , реалността . Утре с Ф-16 ще летим до планета Марс : желаем спокоен полет .
 • Анонимен 14 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Volkswagen да не е червеният кръст или друга такава организация. Ние като Борисов изгони още два милиона ще станем супер демократични и човечни, но няма кой да работи. А Volkswagen го интересува печалбата. Освен това въпреки мрокобесието в Турция, там има повече справедливост и предвидимост от България. Тук всяка такава фирма е цоцана от всички партии.
 • Октомври 13 Октомври преди 5 месеца Профил на трол?
  росен п. е завършен спекуалант , демагог и изключителен д*ген*рат. Едно от Лицата на КОРПОРАТИВНАТА ВАВИЛОНСКА КОРПОРАЦИЯ. 10 е прав по същество. Само трябва да се поясни , че същият напълно е в 10 ката Врагове на Народа, а не донякъде. От 1989г Кликата заграбила власта и излъчила росен п. води политика КОЯТО РАЗРУШАВА България и я РАЗРУШИ. ТОВА Е ИСТИНАТА.
 • Росен от улица Марс , бл.70 - пак адмирира ! 12 Росен от улица Марс , бл.70 - пак адмирира ! преди 5 месеца Профил на трол?
  Надаежда умира последна : крилатна фраза на кого ? Джордж Ганджев . Но кой вече си спомни крилатните фрази на Джорджа от Белият Дом , нали , даже Цветан с външният си асансьор от Белият Дом , някои показатели ? Още жив ли е ? Офшорко Певелиев ли ? Абе ,дабе , да ! Има проблем той-твоят с пръскачката на водичката , когато сензора дава дъжд . Но имаме по-добра версия от Фиат-Крайслър !Даже тя е част виж още ›› от оборудването на онези в улицата Марс , бл.70 , нали знаеш ! Предварително обаждане , предварителни обезпечения . Предварителни гаранции, депозити , условия , тоест модел 1990 до 2000 предварителен договор за купуването на зеленото твоят апартмент в град Варна ! Ще стане , срок , довършителният е само ЧЕТЕРИ ГОДИНИ . Щом предлагаме самите Ние такива блестящи условия , тогава (Хайде де)да даваме и на VOLKSWAGEN 1.2 милиярд долара да ни построяват след 4 години един завод за пръсквателните дюзи , чак до бл.70 на ул. Марс в София , където се намира помещението Бюро Пенилиев Офшор.
 • 1000 София, ул.Марс, Блок 70 11 1000 София, ул.Марс, Блок 70 преди 5 месеца Профил на трол?
  Едип от 50-те избраници !
 • е 10 е преди 5 месеца Профил на трол?
  А бре Роско,че си смешник и тъпунгер,няма две мнения.Първо си направи една равносметка ,получи малко информация и тогава дрънкай глупости и показвай 24каратовата си ,мазна усмивка.Кой ни ебава и се съобразява с България. До някъде благодарение и на теб сме на това дередже. Турците предлагат,безплатен терен,имат обучени готови кадри данъчни отстъпки,готова инфраструктура и съдействие във всяко виж още ›› едно отношение. Ние в България какво предлагаме -един гол х.й? Само един тъпунгер като теб може да говори такива глупости.
 • Алфа 9 Алфа преди 5 месеца Профил на трол?
  Прецедентът Росоко Плевнълъ Ифтарлиеф - всяка негова поява е смехотворна , всяка негова дума е гаф . КОЙ ,КОЙ го избра този никаквец, КОЙ ??
 • Анонимен 8 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Роската е олицетворение на Новият ни цивилизационен избор. И в този ред на мисли - наистина е перфектният българин. ----- А какво е перфектният българин,ами съчетанието на перфектна к.у.р.в.а. , предател и слуга. ----- Дали ви харесва или не - това вече е друга работа.
 • след блестяща серия от течове по компютери 7 след блестяща серия от течове по компютери преди 5 месеца Профил на трол?
  в страната на изобретателят на самите компютери , Джон Атанасов , нека арменският поп да благослови начинанието .
 • от европейският GPS през сателити до автономни коли 6 от европейският GPS през сателити до автономни коли преди 5 месеца Профил на трол?
  Едното е да искаш . Другото е да направиш . А трето е да искаш , но не направиш . Ремонтни части от Локийд-Машин в Фоксвейгени ? Нещо за мене съвсем ново . Питайте при Фиат-Крайслър - те имат такива синенергетики в програмата си .
Нагоре