По-смели форми за следващия VW Tiguan

47459
По-смели форми за следващия VW Tiguan

Двете снимки са дело на британците от Autoexpress, които твърдят, че новият модел дължи всичко на концепция CrossBlue. Чакаме да видим дали техните визуални предположения ще се потвърдят с появата на новия модел в началото на 2015 година, седем години след дебюта на първия Tiguan.

Новият Tiguan ще използва модулната MQB платформа. Тя ще позволи да се увеличи дължината му от настоящите 4426 мм. Същото важи и за товарния обем, който сега гони този на Skoda Yeti и нейните 470 литра. Вероятно междуосието ще бъде около 2700 мм, осигурявайки допълнително пространство в интериора, особено за пътниците отзад. Моделът обаче ще си остане 5-местен, за да остави място за появата на по-голям модел, заявка за какъвто даде концепцията VW CrossBlue. Такъв модел трябва да очакваме през 2016 година.

Volkswagen ще си сменя дизайна

Германците от Volkswagen разкриха, че планират в скоро време цялостно да променят дизайнерския език на моделите си. В момента във Волфс...

 

Вероятно пак ще се предлагат версии, различаващи се леко по дизайна, като офроуд модификацията ще бъде наречена Escape. Автомобилът ще дойде с две задвижващи колела или 4х4, като втория вариант ще разчита на новия Haldex 5, който се справя чудесно в новите Skoda Octavia 4x4, Golf R и Audi S3. Като опция може би ще се предлага DDC адаптивните амортисьори, чиято задача е да осигурят характерно за леките автомобили пътно поведение и стабилност.

Задвижването ще е блидо до това на Golf: бензинови 1,2, 1,4 и 2,0 TSI двигатели, подпомагани от дизелови 1,6- и 2,0-литрови TDI агрегати. Вероятно ще има и версия BlueMotion, а по-късно и Tiguan R, коюто трябва да контрира продажбите на Nissan Qashqai Nismo.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com