Производителите губят 2 млрд. заради различията между ЕС и САЩ

2166
Производителите губят 2 млрд. заради различията между ЕС и САЩ
Снимка: Euro NCAP

Разликата в стандартите за безопасност на автомобилите в САЩ и Европа, заради която производителите са принудени да преправят своите модели, им струва повече от 2 млрд. долара годишо. Това твърди доклад на центъра за автомобилни изследвания (Center for Automotive Research), които е проучил 116 модела, предлагани от двете страни на Атлантическия океан.

Изследването е проведено по поръчка на Алианса на автомобилните производители (Alliance of Automobile Manufacturers), в който влизат Голямата тройка от Детройт (General Motors, Ford и FCA), както и редица европейски и японски компании, работещи на пазара в САЩ.
За стандартите за безопасност в Щатите отговаря Застрахователния институт за безопасност на движение (IIHS), докато в ЕС с това се занимава Европейския комитет за провеждане на независими краш-тестове (Euro NCAP).

Изискванията на двете организации са коренно различни и това принуждава автомобилните компании сериозно да преработват своите модели, ако искат да ги предложат нов пазара. Оказва се, че поне 26 елемента от един автомобил трябва да бъдат преправени, за да могат да бъдат приспособени от едните изисквания към другите. Осем от компонентите трява да бъдат проектирани и произведени наново.

Самите производители от години искат от своите правителства да въведат единни мерки за стандартите за безопасност, като се аргументират с факта, че изискванията за конструкция на моделите в САЩ и ЕС не се различават. Компаниите разчитат на ново споразумение между двете страни, преговорите за което се водят от няколко години. Напускането на ЕС от страна на Великобритания обаче е на път да провали подписването на документа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com