Renault Clio RS 220 Trophy завъртя рекорд на „Северната дъга“

8402
Renault Clio RS 220 Trophy завъртя рекорд на „Северната дъга“

Моделът записа време от 8:23 мин., с което се превърна в най-бързият автомобил от сегмент В на трасето.

По време на рекордния пробег автомобилът е бил управляван от Кристиян Гебхарт, редактор в немското издание Sport Auto. В момента най-бързият автомобил с предно задвижване на „Нордшлайфе“ е Honda Civic Type R. Отминалата есен моделът с 310 к.с. завъртя една обиколка за 7:50,63 мин. По време на рекордния пробег сега, немското издание е тествало още MINI John Cooper Works, Opel Corsa OPC и Audi S1. Първият от споменатите автомобили се е представил с 8:35 мин., след него се нарежда Corsa OPC с 8:40 мин., докато последен остава S1 с постижение 8:41 мин.

Още мощност за Renault Clio R.S. 220 EDC Trophy

Благодарение на ревизираната карта на двигателя, сега той е с 10% по-мощен и предлага с 40 Нм по-висок въртящ момент. Той се възползва ...

Предишният рекорд за хечбек от сегмент В на „Нюрбургринг“ се държеше от стандартната версия Clio RS, завъртял легендарната писта за 8:59 мин., като тогава зад волана му седи Хорст фон Саурма, бившият главен редактор на Sport Auto.

Хечбекът Renault Clio RS 220 Trophy дебютира през март на салона в Женева. Мощността на турбо двигателя е 220 к.с. и 260 Нм, което е с 20 к.с. и 20 Нм повече в сравнение със стандартния Clio RS. Трансмисията обаче сменя предавките по-бързо, амортисьорите и пружините са нови, а просветът отпред е снижен с 20 мм, а отзад с 10 мм..

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com