Renault Kadjar излезе на светло

60012
Снимки:

Окуражен от успеха на Captur, Renault продължава офанзивата си в света на кросоувърите чрез лансирането на Kadjar, първият кросоувър на марката в С-сегмента.

През 2014 почти един на всеки пет продадени автомобила в света е бил кросоувър, като сегментът се наслаждава на пазарен дял от 23% в Европа и 26% в Китай. Следователно, сегментът представлява истинска входна точка към ключовите пазари за растеж, към които се цели марката.

След Renault Koleos, Captur бе вторият модел, който се появи в кросоувър гамата на Renault. Успехът бе мигновен. Благодарение на своите практични иновации и дръзка идентичност, този градски кросоувър се изкачи до върха на европейския В-сегмент, като през 2014 постигна малко над 178 000 нови регистрации.

Renault Kadjar атакува С-сегмента на кросоувърите

Името KADJAR е съставено от KAD- и –JAR. KAD черпи вдъхновениe „quad” или от света на ATV-тата, a JAR от френските ду...

Renault Kadjar използва CMF-C/D платформата на Renault-Nissan Alliance, която е плод на четири години съвместна разработка. Производството на платформата е споделено между Renault и Nissan, като Renault споделя знанията и опита си в създаването и производството на задното окачване и трансмисиите.

 

Kadjar споделя ДНК-то на Captur concept, успоредно с препратки към концепцията DeZir. Компактните му размери (4,45 м дължина x 1,84 м широчина) и ниска линия на покрива (1,60 м) акцентират динамичната стойка на автомобила. Плаващият му, атлетичен силует е подсилен от мускулестите форми на калниците му, докато чувствената обтекаемост на линиите му са акцентирани от завършека на вратите. Изваяните профили и мощни рамене също допринасят за общото чувство за динамика и здравина.

Защитните лайсни в долната част на вратите подсилват солидното излъчване на модела, докато черните разширения на колесните арки формират удължение на долната част на купето, предлагайки поредна индикация за вкуса на автомобила да избяга от тълпата, което правят и анодираните алуминиеви релси на покрива, придаващи допълнителна стойност на динамичното излъчване на Kadjar.

Renault Megane R.S. 275 Trophy: Мега Megane (тест-драйв)

Призът „Най-бърз автомобил с предно предаване на „Северната дъга““ (макар и във версията R, която е със 100 кг ...

Приборният панел попада естествено в зрителното поле на водача, намеквайки за истинско удоволствие зад волана. Хоризонталните линии на дизайна на арматурното табло подчертава широчината на кабината.

Арматурното табло на Renault Kadjar е приятно на допир и с много висококачествено изпълнение, благодарение на използването на пено-материали. Дръзкият, експресивен дизайн на скоростния лост служи като напомняне за спортния дух на модела, който е подсилен от изчистените, блестящи инкрустации. Фиксираният стъклен покрив с размер 1,4 кв. м допринася за балансираното усещане и светлина в купето.

Двойни видими шивове за седалките, дръжките на вратите и облицовката на арматурното табло допълнително подобряват интериора на Renault Kadjar.

Първи снимки на Renault Espace

Изглежда почти като концепцията Initiale Paris, а в някои детайли могат да се забележат отправки към Renault Avantime, който е един (ак...

Kadjar ще се предлага 4x2 или 4x4 задвижванe. С втория тип задвижване той предлага подобрено сцепление благодарение на избор между три режима (Auto, LOCK и 2WD), позволявайки на водачите да изберат идеалния вариант за трансмисията във всяка една ситуация. Версиите с две задвижващи колела разчитат на Extended Grip, която система подобрява сцеплението в трудни условия, подпомагана от монтираните Mud and Snow гуми, грайферът на които е проектиран така, че да изхвърля калта и пясъка.

Щедрият просвет от 190 мм и ъгли на заход и отход от 18 и 25 градуса съответно, гарантират изключителна управляемост, независимо от терена. Предните и задните защитни скари предпазват пода на автомобила, докато стоманеният праг на багажника предпазва срещу повреда и мръсотия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com