Renault направи Clio по-луксозно

6218
Renault направи Clio по-луксозно
Снимка: Renault

Последното поколение на Renault Clio се появи още преди 4 години и представляваше първият модел, демонстриращ наложения от главния дизайнер на марката Лорънс ван дер Акер нов стил. Хечбекът се представя отлично на световните пазари и затова досега не се налагаше неговото обновяване. Все пак то вече е факт, като освен леки промени във външния вид, предлага по-скъпи материали и допълнителни опции.

Обновеното Clio е получило преработена решетка на радиатора, както и броня с различни от досегашните фарове срещу мъгла. Като опция се предлага светодиодна оптика Pure Vision с изцяло LED-светлини. В задната част е "пипнат" външния вид на бронята, налице са вече и три нов цвята на каросерията -  тъмно червен, сив "Титан" и бял металик. Клиентът също така може да избира нови джанти и тасове, достъпни са и повече възможности за персонализиране на външния вид.

Промени има и в интериора, където налице са по-качествени и съответно по-скъпи материали. Всички тапицерии в салона на обновеното Clio са различни от досегашните, предлага се и по-качествена пластмаса. Хромираните елементи са изпълнени в матов оттенък, като според представител на марката всички новости са характерни за автомобилите от по-висок клас.

В гамата двигатели Renault Clio се е появил нов дизелов мотор 1,5 dCi с мощност 110 к.с., като той може да се комбинира с 6-степенна механична скоростна кутия. Тя се предлага и за други агрегат - бензиновия 120 TCe. С тези два двигателя общият брой агрегати, достъпни за модела, достига 11.

Заедно с обновеното Clio излиза и версия Initiale Paris, която се отличава с премиум-материали и топ-оборудване. При нея воланът, лостът за скоростни и ръчната спирачка са обшити с кожа Nappa. Модификацията разполага още с кожени седалки, както и с аудиосистема Bose. Налице са още мултимедиен коплекс R-Link Evolution, камера за заден ход и асистент при паркиране. Тази модификация също е оборудвана с оптика Pure Vision с LED-светлини, като за нея са предвидени бензинови мотори с 90 и 120 к.с., както и дизели с 90 и 110 к.с. Трансмисите са преселективна "роботизирана" и механична.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com