Шефът на Citroen предрече изчезване на кросоувърите

4715
Шефът на Citroen предрече изчезване на кросоувърите
Снимка: Citroen

Изпълнителният директор на Citroën - Венсан Кобе, прогнозира край на ерата на кросоувърите и SUV-овете, които в момента са най-популярните сегменти на пазара. Според топ-мениджъра, тенденцията за създаване на големи SUV-автомобили ще отпадне с разпространението на електрическите коли.

„В света след SUV-овоте енергийната ефективност ще играе основна роля и следователно производителите ще произвеждат все по-леки и компактни автомобили с рационализирани силуети, които ще пестят енергия и пробег“, категоричен е Кобе.

Промени в дилърската мрежа на Citroen в България

Официалният вносител на Citroen за България – „София Франс Ауто“ АД – се стреми да отговаря на клиентските потр...

Той допълва, че за да намалят теглото, производителите на автомобили могат да преминат към използването на алуминий вместо стомана, което само по себе си значително ще увеличи производствените разходи. В резултат на това индустрията все повече ще разчита на рециклирани материали и други спестявания на разходи, включително съкращение на персонала.

„Аеродинамиката ще стане по-важен фактор за масовите автомобили и следователно ъгловатите каросерии ще станат рядкост“, допълва шефът на френския производител.

Любопитно е, че Кобе даде за пример концептуалния електрически автомобил Oli. Прототипът, тежащ по-малко от един тон, беше представен миналия септември като антитеза на тежките акумулаторни автомобили, натблъскани с електроника. Въпреки, че има вертикално предно стъкло, то е по-леко и по-евтино за производство, но влияе негативно на аеродинамичното съпротивление.

Част от каросерията на Oli е направена от материал която тежи наполовина по-малко от стоманата, но може да издържи теглото на възрастен. Джантите са 20-цолови и са изработени от алуминий. В кабината няма големи дисплеи или вградени високоговорители - за звука са отговорни преносими Bluetooth високоговорители.

Градско бъги на ток беше разграбено за 18 минути

Преди няколко дни Citroën пусна ограничено издание на своя малък електрически автомобил My Ami Buggy, което почти напълно повтаря ...

„Oli се превърна в олицетворение на принципите, до които индустрията ще стигне при прехода към електрически превозни средства. За да се ускори този преход обаче, е необходимо производителите и регулаторите да стигнат до някакъв общ знаменател - например дефиницията на максимално допустимото тегло на новите електрически автомобили“, казва още Кобе.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Alfa Romeo представи първия си електромобил

BYD печели почти седем пъти по-малко от Tesla от продадена кола

Става по-топло – може ли обикновена вода да замени течността за чистачки?

Opel възражда Frontera в нова опаковка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com