Skoda готви революция при кросоувърите

5616
Skoda готви революция при кросоувърите
Снимка: Skoda

Чешкият производител Skoda подготвя нов концептуален кросоувър, който ще бъде представен официално на откриващото се през следващата седмица автомобилно изложение в Женева. Това ще бъде най-универсалният модел на марката, който при евентуално излизане в серийно производство ще предизвика революция в този кас.

Засега в компанията се опитват да запазят интригата около новия Vision X, като представа за външния му вид дават само няколко скици, разпространени по-рано от производителя. Затова пък техническите детайли са повече – от Skoda официално обявиха, че кросоувърът ще използва три източника на енергия и ще може да променя задвижването си към задно, предно или към двете оси.

Skoda направи специална Fabia

През тази година отборът на Skoda Motorsport записа поредния си огромен успех, след като болидът Skoda Fabia R5 отново спечели титлата ...

Предполага се, че автомобилът ще работи на бензин, на метан (CNG) и на електричество. Под капака ще бъде поставен 4-цилиндров бензинов двигател 1,5 TSI, който вече се използва от други модели на Volkswagen Group.

На метан (CNG) силовият агрегат ще развива 130 к.с. и 200 Нм въртящ момент, като задвижването ще бъде към предните колела. За работата на природен газ в конструкцията на кросоувъра са предвидени две допълнителни бутилки, поставени зад задните седалки и в багажника.

Автомобилът ще получи и електромотор, който при нужда ще превключва на задно предаване. Енергията ще се акумулира от две 48-волтови литиево-йонни батерии. Благодарение на мощността от всички задвижващи агрегати Vision X ще може да работи в режим 4х4, като тягата ще се увеличава при движение по повърхности с ниско сцепление.

Благодарение на тоози тип трансмисия кросоувърът ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 9,3 секунди, както и да развива максимална скорост от 200 км/ч. Въпреки малкия си бензинов резервоар, автомобилът ще има пробег от около 650 км. с едно зареждане.

Skoda повежда инвазията на VW Group на нови пазари

Концернът Volkswagen ще навлезе ударно в Индия и на още няколко бързо растящи пазари, като основна роля за това ще играе компанията Sko...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstreck - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Alfa Romeo представи първия си електромобил

BYD печели почти седем пъти по-малко от Tesla от продадена кола

Става по-топло – може ли обикновена вода да замени течността за чистачки?

Opel възражда Frontera в нова опаковка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com