Skoda завърши обновяването на Octavia

5407
Skoda завърши обновяването на Octavia
Снимка: Skoda

Най-популярният модел на Skoda – семейството Octavia, вече е напълно обновен, след като чешкият производител представи последните версии спортната модификация – RS, и на всъдеходната – Scout. По-рано тази година компания показа и новият вариант на стандартната Octavia.

Модификацията RS отново е достъпна като лифтбек и комби. При нея промените са засегнали предната част, където са се появили светодиодни фарове с две секции, нова решетка на радиатора и ново оформление на въздухозаборниците. В стандартното оборудване на RS влизат 17-цолови джанти, а като опция се предлагат 18 и 19-цолови.

Също срещу доплащане клиентът може да си поръча седалки с алкантара, мултимедиен комплекс с 9,2-инчов дисплй и навигационна система Columbus, точка за доступ до интерент WLAN и LTE-модул.

Бензиновата версия на Octavia RS вече предлага допълнителни 10 к.с. Така 2,0-литровият турбо-мотор развива мощност от 230 к.с., като максималният въртящ момент си остава 350 Нм. Скоростната кутия е 6-степенна механична или DSG, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6,7 секунди.

Дизеловият вариант, както и досега ще се предлага с 2,0-литров турбомотор със 184 к.с. и 380 Нм. За него са достъпни същите два скоростни кутии, като механичната може да се съчетава само с вариант с дизелов мотор, докато DSG-трансмисията е достъпна за този със система за задвижване на четирите колела.

При обновеното всъдеходно комби Skoda Scout промените в предната част са идентични, като освен светодиодната оптика и решетката те са засегнали и предната броня. В салона също е налице модернизирана развлекателна система със сензорен дисплей, като клиентите могат да избират между 3 варианта на неговия диагонал – 6,5, 8,1 и 8,2 инча.

Гамата двигателите си остава същата, но базовият 2,0-литров дизел със 150 к.с. вече може да бъде комбиниран и със 7-степенна DSG-трансмисия (досега той се предлагаше само с 6-степенна механична скоростна кутия. За Skoda Octavia Scout се предлага и версия на същия мотор със 184 к.с., както и 1,8-литров бензинов агрегат със 180 к.с.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com