SPARK разшири автопарка си със 100 автомобила Peugeot e-208 и Opel Corsa Electric

3191
SPARK разшири автопарка си със 100 автомобила Peugeot e-208 и Opel Corsa Electric
Снимка: София Франс Ауто

Услугата за споделена мобилност – SPARК, разширява автопарка си в България със 100 нови автомобила, закупени от „София Франс Ауто“ (SFA). Петдесет от тях са Peugeot e-208 и петдесет - Opel Corsa Electric, като доставката и въвеждането им в SPARK ще се осъществява поетапно. С тази сделка общият размер на автопарка на SPARK в България достига над 750 напълно електрически автомобила.

Ключово предимство за избора на Peugeot e-208 и Opel Corsa Electric е, че са представители на по-новото поколение електромобилност. За него е характерно по-висок клас на оборудване, повече системи за сигурност и за подпомагане на управлението, и възможен пробег от над 300 км, като колата поддържа възможност за зареждане с до 100 kW и отнема около 30 минути да се зареди напълно на бързозарядни станции с такъв капацитет.

SPARK е услуга, която позволява наем на електрически автомобил през мобилно приложение, както краткосрочно – за няколко минути или часа, така и за дни, седмици и дори месеци чрез дългосрочни пакети. Калкулирането на стойността за услугата е на база-време и изминати километри, а наемането и освобождаването на колите се извършва през мобилното приложение и във всяка точка в рамките на обособените SPARK зони в София и Пловдив, които покриват по-големите части и на двата града.

В случая от SPARK залагат на две от най-впечатляващите нови предложения на пазара. Peugeot e-208 притежава най-съвременните системи за сигурност и е много приятен за шофиране благодарение на електрическата си технология в комбинация с PEUGEOT i#cockpit® и компактния си волан. Двигателят с мощност 100 kW (136 к.с.) и въртящ момент 260 Нм, наличен незабавно, подсигурява незабавна реакция.

Пробегът с едно зареждане на батерията с капацитет 50 kWh е 362 км. Моделът е проектиран за ниска средна консумация на енергия от около 13,3 kWh на 100 км. Може да бъде зареждан както на стандартна AC станция (11 kW), така и на бърза DC станция (100 kW), която осигурява от 20% до 80% от капацитета на батерията за по-малко от 25 минути.

При Opel Corsa Еlectric ключови са компактните размери и маневреността, които правят този практичен автомобил перфектен за градски условия. Моделът предлага най-модерните технологии в сферата на електрическата мобилност, включително термопомпа като част от стандартното оборудване, както и множество системи за асистенция на водача. Разполага с изцяло дигитално инструментално табло и с до 10-инчов сензорен екран за мултимедията с възможност за репликиране на смартфон.

Със своя автономен пробег от 359 км според стандарта WLTP1, петместният автомобил е напълно подходящ за ежедневна употреба без никакви ограничения. Акумулаторната батерия с капацитет 50 kWh може да се зареди до 80% само за 30 минути.

Удоволствието от шофирането също е гарантирано благодарение на задвижващата система на модела. Чрез максималната си мощност 100 kW (136 к.с.) и въртящ момент 260 Нм, който е на разположение по всяко време, електрическият модел има отлични реакции и превъзходна динамика на пътя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Електрическа кола блъсна петима души на изложение в Китай (ВИДЕО)

Какво означават цветните ивици и точки върху гумите?

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com