Speedy инвестира в 20 електрически Renault Kangoo ZE

117886
Speedy инвестира в 20 електрически Renault Kangoo ZE

Speedy - най-голямата куриерска компания в България, стана първият представител на бизнеса, закупил електрически автомобили за основната си дейност. Това стана ясно по време на пресконференцията днес, на която компанията отчете много сериозни финансови резултати за първите 9 месеца на годината, а поводът за това бе 15-ата годишнина от създаването на Speedy. Наред с параметри от сорта на 24,6% ръст на оперативната печалба, Валери Мектупчиян, изпълнителен директор на Speedy, изразя своята увереност, че голямата инвестиция в електромобилите е стъпва в правилната посока. Той лично изрази своите интереси към електрическите автомобили, като е бил водещ фактор в преговорите между неговата фирма и „Рено-Нисан България“ при сключване на сделката. Стойността на инвестицията се равнява на около 800 000 лв., като не стана ясно дали в тази сума са включени парите за зарядните станции, които Speedy инсталира в своите бази. Освен това Kangoo ZE има и месечна вноска за батериите, чиято стартова цена е 150 лв. Изчисленията на Speedy са, че инвестицията ще се възвърне за около 5 години.

Електромобилите Kangoo ZE са боядисани в традиционния жълт цвят, но вместо сините надписи, тези 20 автомобила са със зелени, за да дават ясно послание за своята същност. Елекромобилите ще се използват за централните части на София и някои от по-големите градове в България. По каталог Kangoo ZE има ефективен пробег с едно зареждане от 160-170 км, но в реални условия, предвид натоварването и климатичните условия, автомобилите ще осигуряват на куриерите между 80-130 км. Това ще им е абсолютно достатъчно, тъй като е пресметнато, че в тези градски части не се изминават повече от 100 км на ден.

Renault-Nissan продаде своя 100-хиляден електромобил

Renault-Nissan Alliance продаде своя 100-хиляден автомобил с нулеви вредни емисии. Електрически автомобили от Renault и Nissan са изми...

„Международният ван на 2012 година“ е най-продаваният малък електрически ван в Европа, като до момента неговите регистрации са над 10 000.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com