X
 
 

Старият Land Rover Defender се завръща с мотори BMW

2629 0
photo of Старият Land Rover Defender се завръща с мотори BMW
Снимка: Ineos
Докато повечето световни производители се надпреварват с внедряването на нови технологии в своите автомобили, някои от моделите се ценят именно заради традициите. Един от примерите за това е всъдеходът Land Rover Defender, който наскоро смени поколенията и се превърна в кросоувър.

Старият Defender обаче не е забравен, а неговата роля ще поеме един нов автомобил. Той се казва Grenadier и ще се произвежда от голямата химическа компания Ineos, която принадлежи на един от най-богатите хора във Великобритания - сър Джими Радклиф. Той посочи датата на откриване на фабрика за производството на новия безкомпромисен всъдеход, а също така и името му, което е било избрано след гласуване между потенциални клиенти.

Land Rover Defender - завръщането на една легенда

Когато преди 4 години Land Rover спря производството на най-култовия си модел -Defender, феновете на марката се притесниха сериозно. По...

Производството на модела ще бъде организирано в Уелс, като в близост до предприятието се намира и завод за двигатели на Ford. Въпреки това, бъдещият всъдеход няма да използва моторите на този производител, след като от тях по-рано се отказа и Jaguar Land Rover. Това обаче не пречи на ineos, да назначи в новото предприятие служители на Ford, след като техният завод бъде закрит (очаква се това да се случи съвсем скоро).

Според сър Радклиф, бъдещият Ineos Grenadier е духовният приемник на оригиналния Land Rover Defender. Това е класически всъдеход, който ще заеме нишата, която новото поколение на напусна при смяната на генерациите.

Двигателите за Grenadier ще бъдат доставяни от баварската компания BMW, а с проектирането на всъдехода ще се заемат билщи кадри на Mercedes-Benz. Шасито ще е разработка на компанията Magna International, която доставя компоненти за Tesla, Volkswagen, BMW и Toyota.

Ineos Grenadier ще излезе на пазара през 2021 г. Първоначално ще бъдат представени бензиновите и дизеловите версии, а след тях ще се появят модификации на алтернативно гориво.

Land Rover връща към живота оригиналния Defender

Компанията Land Rover планира да възстанови напълно един от трите първи прототипа на първия в историята си всъдеход, който е произведен...

 

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Изложба за развитието на предизборната агитация подготвят в Добрич

Във фонда на Регионалния исторически музей в Добрич се съхранява изключително богата колекция от предизборни материали от най-ново време, съобщават...