Става горещо: Porsche готви модел Sahara

3491
Става горещо: Porsche готви модел Sahara

В моделната гама на Porsche съвсем скоро може да се появят два нови кросовъра. Единият ще представлява крос-купе в стила на BMW X6 и Mercedes-Benz GLC Coupe, като ще носи името Sahara. Другият пък ще бъде изграден на базата на популярния модел 911.

Засега е известно единствено, че бъдещото Porsche Sahara ще се предлага с 5 врати, като ще бъде с максимално полегат покрив. То ще бъде изградено на архитектурата на следващото поколение на Porsche Cayman, което трябва да бъде готово през 2021 г. От него ще бъдат взаимствани и основните агрегати – двигатели, окачване и скоростна кутия.

Що се касае до другия SUV, той ще бъде построен на новата генерация на спортното купе 911 (992). Porsche има опит с направата на подобен автомобил, след като още през 1985 г. победи в рали „Дакар” с модела си 959 (на втората снимка). На външен вид той прилича именно на купе, но технически представлява кросовър.

Появата на двата нови кросовъра все още не може да бъде обвързана с конкретни срокове, тъй като до голяма степен ще зависи от стратегията за развитие на Volkswagen Group. Германският концерн, част от който е Porsche, обяви, че има намерение да се съсредоточи върху хибридите и електромобилите, така че не е изключено двата бъдещи модела да бъдат оборудвани и с екологични агрегати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com