Странна кола-скутер ще трябва да впечатли французите

3646
Странна кола-скутер ще трябва да впечатли французите
Снимка: Carver

Превозно средство от нов клас ще трябва да успее да се наложи на пазара във Франция. През 2023 г. ще стартират продажбите на триколесния електрически скутер Carver, като вече са ясни цените на модела, а неговият производител – нидерландска компания със същото име (Carver Earth), работи по създаването на дилърска мрежа.

Категорията на Carver е описана като „Затворено тясно превозно средство“ (или „ENV“). От една страна той има всички предимства на автомобил (водоустойчивост, място за багаж, допълнителни места за багаж), от друга страна притежава предимствата на скутер (водачът не се нуждае от шофьорска книжка, каска и има възможност за безплатно паркиране).

Париж готви забрана на електрическите скутери

Много градовете по света затягат разпоредбите за електрическите скутери, които са много популярни в последно време. Властите намаляват ...

Разположено по средата между кола и мотоциклет, превозното средство има 3 колела. Дължината на Carver е 2,9 метра, широчината - 98 см, а височината - 149 см. Това е достатъчно, за да поставите 2 души на борда, включително водача. Производителят го е снабдил с батерия с капацитет 7,1 кВт/ч батерии и два мотора, вградени в колелата. Тяхната мощност е 4 или 7 кВт, като пробегът, в зависимост от версията, е от 80 до 130 км.

Батерията се зарежда за 6,5 часа. с помощта на обикновен контакт. Максималната скорост е 45 км/ч, които се достигат за 8 секунди. Carver има 75 литра багажно пространство, около половината от размера на субкомпактен автомобил. В същото време обаче разполага със сравнително просторна седалка за пътника отзад.

Триколката може да има 3 основни типа потребители: хора, които искат да пътуват в малко електрическо превозно средство, шофьори на автомобили без книжка, благодарение на ограничената опция от 45 км/ч, и накрая професионалисти. Последната предлагана товарна версия е-Cargo, която позволява превоза на около 100 кг различни вещи/оборудване/стоки, които лесно се побират в 500 литра багажно пространство. То може да бъде оборудвано вместо място за пътника отзад.

Carver е наричан „умен скутер", защото може да се свърже със смартфон за достъп до специални приложения за скутер, навигация и музикален плейлист. Триколката има добра музикална система с вградени високоговорители и оптимизирано решение за свободни ръце.

Британка кара пийнала е-скутер, взимат й книжката

Една жена стана първия човек във Великобритания, който е признат за виновен в шофиране в нетрезво състояние, докато използва електриче...

Цената му е малко по-висока от тази на скутери като Vespa Elettrica - в диапазона от 11 880 евро до 15 360 евро. Холандската компания вече започна да изгражда дистрибуторска мрежа за Carver във Франция. Приоритет ще имат тези оператори, които могат да покрият максимално най-големите столични зони в страната.

Предложеният договор дава на партньорите ролята на дистрибутори. Те ще търгуват и ще осигуряват поддръжка на флота. У дома, както и в съседна Белгия, Carver регистрира средно около 100 електрически превозни средства на месец.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Кога включването на круиз-контрол е опасно за водача?

Колко станции за зареждане са необходими в Европа?

Европа може да наложи мита до 55%, за да ограничи китайския внос на електромобили

Евтините електромобили: Китай е напът да промени картата на световното производство

Електрическа кола блъсна петима души на изложение в Китай (ВИДЕО)

Какво означават цветните ивици и точки върху гумите?

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com